Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Χειροτονία νέου κληρικού στην Σωτήρα

Με λαμπρή ιεροπρέπεια και σε κλίμα έκδηλης χαράς και ιερής συγκίνησης τελέστηκε, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013, η εις τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης χειροτονία του θεολόγου Κωνσταντίνου Γερμανού, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο, στον ιερό ναό Αναστάσεως του Σωτήρος, στον Δήμο Σωτήρας της επαρχίας Αμμοχώστου.
Η χειροτονία του νέου Διακόνου πραγματοποιήθηκε εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος με το ναό κατάμεστο κυρίως από φίλους και πνευματικούς αδελφούς του χειροτονουμένου, οι οποίοι τον επευφήμησαν ζωηρά. 
«Ομολογώ Πανιερώτατε», τόνισε, ο ιεροδιάκονος π. Κωνσταντίνος, στον χειροτονητήριο λόγο του «ότι τα χείλη μου αδυνατούν να εκφράσουν τα αισθήματα που συγκλονίζουν αυτή την ιερή στιγμή την ταπεινή μου ψυχή. Θάμβος και απορία καταλαμβάνουν την ύπαρξή μου για όσα «βουλή και ευδοκία και χάριτι θεού» συμβαίνουν προς την ελαχιστότητά μου».
«Φόβω πολλώ συνέχομαι», αλλά συνάμα αισθήματα χαράς, ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης με πλημμυρίζουν, γιατί ο παιδικός πόθος να αφιερώσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του Θεού και της Εκκλησίας παίρνει σάρκα και οστά», πρόσθεσε.
«Φοβερόν το εγχείρημα. Φόβω πολλώ συνέχομαι, ότι εις εμαυτόν αφορών, ουδέν ευρίσκω άξιον έχοντα της τιμής ταύτης». Αναπαύομαι όμως ακούοντας την ενθαρρυντική φωνή του Θεού να με καλεί σαν άλλος Ιησούς του Ναυή: «Ίσχυε και ανδρίζου μη δειλιάσης, μηδέ πτοηθής, ότι μετά σου Κύριος ο Θεός σου εις πάντα τόπον ου εάν πορεύση». Ισχύων και ανδρίζομαι λοιπόν, τίμιε δέσποτα, γιατί στην ιερωσύνη δεν υπάρχει πνεύμα φόβου και δειλίας, αλλά πνεύμα Κυρίου και πνεύμα δυνάμεως. Δεν έχω το δικαίωμα να δειλιάσω, γιατί «πάντα ισχύω εν τω ενδυναμούντι με Χριστώ», συμπλήρωσε.
Συνεχίζοντας ο νέος διάκονος αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στην πνευματική του πορεία που τον οδήγησε στη μεγάλη απόφαση να ιερωθεί και ευχαρίστησε θερμά όλους όσους τον στήριξαν στη ζωή του και τον χειραγώγησαν πνευματικά. 
Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας, απευθυνόμενος προς το νέο ιεροδιάκονο και παίρνοντας αφορμή από τα μηνύματα της ευαγγελικής περικοπής, επεσήμανε ότι τόσο η αγάπη προς τον Θεό όσο και η αγάπη προς τον πλησίον είναι οι δυο πυλώνες στους οποίους θα πρέπει να εστιάσει την εν Χριστώ διακονία του.
Με τους παραινετικούς και πατρικούς λόγους του, ο Πανιερώτατος, προέτρεψε το νεοχειροτονηθέντα να εισέλθει στην Διακονία του Χριστού με ζωηρό ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, ως εικόνος Χριστού, έχοντας ως απαραίτητα στοιχεία την απλότητα και την ταπείνωση, ώστε να δύναται ευχερώς να ακολουθήσει στα βήματα των Αγίων και με την δύναμη της προσευχής να λαμβάνει την χάρη του Κυρίου μας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο κλήρος και ο λαός, ευχήθηκαν στο νεοχειροτονηθέντα πνευματική ενίσχυση και ενδυνάμωση από το Θεό για το έργο της διακονίας του προς την Εκκλησία.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου