Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

7η Μουσική Εκδήλωση Ομίλου «Απόστολος Βαρνάβας»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε, για άλλη μια χρονιά, η ετήσια Μουσική Εκδήλωση του Φιλανθρωπικού και Ιεραποστολικού Ομίλου «Απόστολος Βαρνάβας», η οποία τελούσε υπό την υψηλή προστασία του Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου και πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, στους κήπους του Μετοχίου Κύκκου, στη Λευκωσία.
Το πρόγραμμα της 7ης Μουσικής Εκδήλωσης του Ομίλου, άρχισε με πνευματική ομιλία από τον καθηγητή και Μέγα Υμνογράφο της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας κ. Χαραλάμπη Μπούσια και περιελάμβανε και φέτος πλούσιες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά με τέχνη, παιγνίδια, καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Τα τραγούδια της εκδήλωσης ερμήνευσαν οι Δημήτρης Σουρουλλάς, Μισιέλ Κόκκινου, Σάρα και Σοφία Πατσαλίδου και η νικήτρια του Μουσικού Διαγωνισμού «The Voice», Μαρία-Έλενα Κυριάκου. Την ορχήστρα διεύθυνε ο μαέστρος Ευθύβουλος Θεοχάρους, ενώ το πρόγραμμα παρουσίασε ο Γιώργος Τσιάκκας. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’  όλη την διάρκεια της εκδήλωσης διετίθεντο προς πώληση παραδοσιακά εδέσματα, φαγητά, σουβλάκια, γλυκά και ποτά και όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη στήριξη άπορων οικογενειών. 
Ο Φιλανθρωπικός και Ιεραποστολικός Όμιλος «Απόστολος Βαρνάβας» ιδρύθηκε στα τέλη του 2007, με πρωτοβουλία του Ηγούμενου της Ιερός Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, Γέροντα Γαβριήλ. Ο Όμιλος έχει εγγράφει στις 20.2.2008, ως Σωματείο, με βάση τον περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμο, με αριθμό εγγραφής 3090. 
Οι κυριότεροι πόροι του Ομίλου, που προέρχονται από εισφορές, εισπράξεις από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και συνδρομές, διατίθενται για τις ανάγκες αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, επιχορήγηση εξόδων μετάβασης στο εξωτερικό για εγχειρήσεις, παροχή τροφίμων και ένδυσης. 
Η στήριξη πέρα από οικονομική είναι και ηθική και πνευματική. Ο Όμιλος στηρίζει επίσης σε αρκετές περιπτώσεις Ορθόδοξες Ιεραποστολές στο εξωτερικό, οργανώνει μηνιαίες ομιλίες, εκδίδει τετραμηνιαίο περιοδικό και προσφέρει πνευματικούς χριστιανικούς συνδέσμους σε εκατοντάδες μέλη και φίλους του. 
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου