Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Προκοπίου στην κατεχόμενη Σύγκραση

Σήμανε και φέτος η καμπάνα στον σκλαβωμένο Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου, στην κατεχόμενη κοινότητα Σύγκρασης της επαρχίας Αμμοχώστου, καλώντας τους ξεριζωμένους πρόσφυγες της περιοχής να επιστρέψουν στην χάρη του Αγίου και πολιούχου της Κοινότητάς τους.
Ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Προκοπίου, ο οποίος ανάγεται στον 10ο μ.Χ. αιώνα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στην Κύπρο και πριν από την τουρκική εισβολή του 1974 αποτελούσε μεγάλο προσκύνημα, ενώ κατά την ημέρα της εορτής του γινόταν μεγάλη πανήγυρη.
Σήμερα το πρωί, κυριώνυμο ημέρα μνήμης του Αγίου μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, τελέστηκε με κατάνυξη και τη δέουσα λαμπρότητα, στην παρουσία πολυπληθούς εκκλησιάσματος, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Αρχιμανδρίτη π. Αυγουστίνο Κκαρά και τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ηρακλείδιο Ξιούρο. 
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη περιφορά της εικόνος του αγίου Προκοπίου γύρω από το ναό και προ της απολύσεως ο π. Αυγουστίνος μετέφερε στους πιστούς τις πατρικές ευχές του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας κ. Βασιλείου, ευχόμενος όπως ο εορταζόμενος Άγιος Προκόπιος δίδει σε όλους φωτισμό και προκοπή βίου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου