Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ο Μητροπολίτης Ταμασού στην Ι. Μ. Κορίνθου

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Πρόεδρος της Ορεινής της Εκκλησίας της Κύπρου κ. Ησαΐας επισκέφθηκε από 12-17 Ιουλίου ε.έ. την Ιερά Μητρόπολή μας με αφορμή την συνεργασία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου Λουτρακίου.
Συγκεκριμένα το εσπέρας της Δευτέρας 14 Ιουλίου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Ησαΐας συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Φανερωμένης Χιλιομοδίου όπου, αφού προσκύνησε την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας και τα Άγια Λείψανα, ξεναγήθηκε στους χώρους της Ιεράς Μονής και έτυχε της γνωστής Μοναστηριακής φιλοξενίας.

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Ησαΐας επισκέφθηκε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας στο Επισκοπείο και στην συνέχεια από κοινού και με την συνοδεία Του περιόδευσαν στο επισκευαζόμενο Επισκοπείο, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Αναργύρων Αρχαίας Κορίνθου, στον καλλιτεχνικά ξακουστό Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Ξυλοκάστρου και στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Τρικάλων, όπου και φιλοξενήθηκαν από τις εκεί ενασκούμενες αδελφές.

Το απόγευμα ο άγιος Ταμασού, με την ευλογία και την άδεια του Σεβ. Μητροπολίτου μας, χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ι. Ναού Αγ. Μαρίνης Βέλου και ομίλησε επίκαιρα. 

Στην συνέχεια μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, ο οποίος λίγο πριν χοροστάτησε και ομίλησε στον Εσπερινό της πανηγυρίζουσας Ι. Γυναικείας Μονής Αγ. Μαρίνης Λουτρακίου, παρευρέθησαν στο παραλιακό πάρκο «ΕΙΡΗΝΗ» στο Λουτράκι, όπου η πεντηκονταμελής περίπου Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής παρουσίασε πλούσιο μουσικό και τραγουδιστικό πρόγραμμα, που παρακολούθησε πλήθος φιλόμουσων ακροατών ως και Κληρικών της πόλεως του Λουτρακίου.

Την καθ’ όλα επιτυχή εκδήλωση έκλεισαν με λόγους τους, εκτός από τους υπεύθυνους των πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λουτρακίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος και ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας για την φιλοξενία και την φιλόφρονα επιδειχθείσα φιλαδελφία Του και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος συνεχάρη τον Πανιερώτατο άγιο Ταμασού για την Φιλαρμονική της Ι. Μητροπόλεώς Του, δείγμα της ποιμαντικής Του μέριμνας για τους πιστούς της Επαρχίας Του, τον μαέστρο και τα 45 παιδιά της Φιλαρμονικής για την με πολλή αγάπη «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥΑ» αλληλεγγύης, που προσέφεραν, μέσα από την μουσική και τα τραγούδια του τόπου τους ως και τον διοργανωτή της ωραίας αυτής εκδηλώσεως Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.
Πηγή: Ι. Μ. Κορίνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου