Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Η εορτή του αγίου Προκοπίου στο Mετόχι του Κύκκου

Τον «αγρευθέντα ουρανόθεν προς την ευσέβειαν» και χαριτόβρυτο πηγή ιαμάτων, μεγαλομάρτυρα άγιο Προκόπιο, τίμησε με ιδιαίτερη λαμπρότητα, κατάνυξη και συγκίνηση, η Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Κύκκου.
Επίκεντρο των πανηγυρικών λατρευτικών συνάξεων ήταν το ομώνυμο Μετόχι της ιστορικής Μονής στη Λευκωσία, το οποίο κατεκλείσθη από πλήθος κόσμου που συνέρρευσε, στον πανηγυρίζοντα ναό, για να τιμήσει τη ιερή μνήμη του Αγίου, ο οποίος ξεπροβάλλει ως γνήσιος μιμητής του Αποστόλου Παύλου και ως σκεύος τίμιον του Παραδείσου.
Ο άγιος μεγαλομάρτυς Προκόπιος αποτελεί και σήμερα φωτεινό παράδειγμα και πρότυπο ζωής για κάθε διψασμένη πνευματικά ψυχή παρέχοντας πλούσιες τις ευλογίες της χάριτος του Θεού σε όσους με ευλάβεια και σεβασμό καταφεύγουν στον ιερό ναό του και με πίστη ζητούν τη χάρη του.
Των Ιερών Ακολουθιών, τόσο κατά την παραμονή, όσο και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρος, συνεπικουρούμενος από Πατέρες της Μονής και από κληρικούς συνεργάτες της Μητροπόλεως.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου