Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Μνημόσυνο πεσόντων τουρκικής εισβολής στην Λεμεσό

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στη Λεμεσό, λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο, την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.
Λίγο πριν από το τέλος της Θείας Λειτουργίας αποδόθηκε η προσήκουσα τιμή και ευγνωμοσύνη στους ηρωΐκώς πεσόντες, Ελληνοκύπριους και Ελλαδίτες, κατά την βάρβαρον Τουρκική εισβολήν, με την τέλεση του 40ου ετήσιου επισήμου μνημοσύνου τους.
Του μνημοσύνου προέστη ο Θεοφιλέστατος και παραβρέθηκαν ο Έντιμος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, βουλευτές, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.
Στον επιμνημόσυνο λόγο του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ανέφερε ότι τιμούμε σήμερα «αυτούς που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα και συνειδητά στο κάλεσμα της πατρίδας. Τους γνήσιους, τους συνεπείς με την ιστορική διαταγή, που αποδείχτηκαν άξιοι συνεχιστές της μακραίωνης ελληνικής ιστορίας».
«Εκδηλώσεις όπως την σημερινή, προσθέτουν διδακτική αξία, κυρίως μέσα από τη άντληση παραδειγμάτων που μπορούν να καλλιεργήσουν υψηλά πρότυπα», πρόσθεσε.
«Προσευχόμαστε σήμερα στον Ύψιστο, στις δύσκολες ημέρες που έπονται, να φωτίζει το δρόμο μας η συναίσθηση του χρέους και της αποστολής. Αυτή είναι η ιστορική μας ευθύνη, έναντι στις απελθούσες και κυρίως στις επερχόμενες γενεές των Ελλήνων της Κύπρου. Την επιβίωση των οποίων στο τόπο των πατέρων τους, οφείλουμε και μπορούμε να διασφαλίσουμε», συμπλήρωσε.
«Συμφιλιωμένοι με το παρελθόν μας και μονιασμένοι για το μέλλον μας, ας έχουμε αείποτε φάρο αγωνιστικότητας και έμπνευσης, τους αγώνες και τις θυσίες των, υπέρ πατρίδος πεσόντων αδελφών μας κατά το 1974», τόνισε κλείνοντας το λόγο του, ο κ. Ιωνάς.
Μαΐστωρ – Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου