Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Συνάντηση Προέδρου Ελληνικής Δημοκρατίας με Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο συναντήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί, τις μέρες αυτές, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.
Τον κ. Παυλόπουλο και τους συνεργάτες του υποδέχθηκε, στην είσοδο του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου, προσωπικά ο Μακαριώτατος, πλαισιούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Καρπασίας κ. Χριστοφόρο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Μακαριωτάτου, είχε διάρκεια μία περίπου ώρα και σ’ αυτήν οι δύο άντρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις επί όλων των θεμάτων που απασχολούν σήμερα τον ελληνισμό.
Ο Κύπρου Χρυσόστομος ευχήθηκε στον κ. Παυλόπουλο καλή παραμονή στη νήσο μας, επισημαίνοντας ότι στο πρόσωπο του βλέπουμε το Έθνος ολόκληρο και υπογράμμισε τη συνεργασία της Εκκλησίας της Κύπρου, τόσο με την πολιτεία όσο και με την Εκκλησία της Ελλάδος. Ανεφέρθη, ακολούθως, στην κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο και ευρύτερα στον Ελληνισμό εκφράζοντας την ελπίδα ότι σύντομα θα βρεθούν οι κατάλληλες διέξοδοι στα σημερινά προβλήματα και τις δοκιμασίες, που ταλανίζουν την περίοδο αυτή, τόσο τον Ελληνικό, όσο και τον Κυπριακό λαό.
Ο κ. Παυλόπουλος σε δηλώσεις του, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, υπογράμμισε τη συμβολή του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας της Κύπρου «ιδίως σε αυτή την οικονομικά κρίσιμη περίοδο» με την Εκκλησία να στηρίζει τον κυπριακό λαό, αλλά και την κυπριακή κυβέρνηση «παίρνοντας πάνω της ένα βάρος, που κατ` αρχή δεν της αναλογούσε και το οποίο φέρνει όμως εις πέρας ακριβώς γιατί έχει πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της απέναντι στο λαό με βάση τη χριστιανική διδασκαλία».
Σημείωσε ότι στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου τιμά και όλους τους προκατόχους του, οι οποίοι αγωνίστηκαν για τον κυπριακό λαό, για τη δικαίωσή του, για την εμπέδωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αγώνας ο οποίος βεβαίως συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.
«Έτσι θυμόμαστε αυτές τις ώρες τον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό, τον Εθνάρχη Μακάριο, τους Μητροπολίτες και τον Κλήρο, που έπεσαν σε όλους αυτούς τους αγώνες και τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα γιατί ακριβώς η θυσία τους επιβάλλει δικαίωση αυτού του αγώνα», πρόσθεσε.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εξέφρασε, τέλος, την στήριξη του προς το έργο που επιτελεί σε αυτή την κρίσιμη οικονομικά περίοδο η Εκκλησία της Κύπρου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στηρίζουμε το έργο σας και εύχομαι ο Θεός και η Υπέρμαχος Στρατηγός να είναι πάντα μαζί σας».
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, στις δικές του δηλώσεις, τόνισε ότι «με πολλή χαρά δεχτήκαμε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στο θρησκευτικό κέντρο του νησιού μας, την Ιερά Αρχιεπισκοπή και είχαμε τη χαρά να τον ακούσουμε και να μας ακούσει. Ανταλλάξαμε αρκετές απόψεις εφ’ όλης της ύλης».
«Βρισκόμαστε στην ίδια γραμμή, στο ίδιο χαράκωμα και είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε για το έθνος μας και την πατρίδα μας, για την Κύπρο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε και την ευλογία του Θεού και ότι θ` ανατείλουν καλύτερες μέρες και για την Ελλάδα και για την Κύπρο», υπογράμμισε.
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Σταύρος Ιωαννίδης, ΓΤΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου