Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

«Ο Άγιος Χαράλαμπος ζωντανή μαρτυρία αγάπης και συγχωρήσεως»

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους εχοροστάτησεν κατά την ακολουθίαν του Εσπερινού εις τον Ιερόν Ναόν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εις τον Συνοικισμόν Ανθουπόλεως.
Εις σύντομον λόγον του προς το εκκλησίασμα ο Πανιερώτατος τόνισε ότι ο Άγιος Ιερομάρτυς Χαράλαμπος έδωσε την μαρτυρίαν της αγάπης, της ανεξικακίας αλλά και του μαρτυρίου. Εμείς που τιμούμε τον Άγιο δίνουμε την μαρτυρία αυτή, μέσα από το μαρτύριο της βιαίας απομακρύνσεώς μας και στερήσεώς μας του τόπου καταγωγής μας.
Την κυριώνυμον ημέραν εχοροστάτησεν κατά την ακολουθίαν του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις τον πανηγυρίζοντα Ιερόν Ναόν Αγίου Χαραλάμπους της κοινότητος Κάτω Δρυ, προσκληθείς υπό του εφημερίου του Ναού, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Παναρέτου. Εκκλησιάσθησαν ο Πρόεδρος της κοινότητος και πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων και αρκετοί εκ της επαρχίας Κυρηνείας. 
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος Άγιος Κυρηνείας ηυχαρίστησεν τον Πανιερώτατον Μητροπολίτην Τριμυθούντος και Λευκάρων κ. Βαρνάβαν για την άδειαν και ευλογίαν. Τέλος, προσεφέρθη κέρασμα εις την παρακείμενην αίθουσαν του Ναού.
Ι. Μ. Κυρηνείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου