Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Εορτή αγίου Χαραλάμπους στα Πηγαίνια

Τον «ακλόνητο στύλο της Εκκλησίας Χριστού και αείφωτο λύχνο της οικουμένης», τον άγιο ιερομάρτυρα Χαράλαμπο, τίμησε, με ύμνους και ωδές εορτίους, ο πιστός λαός της Μητροπόλεως μας, στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου στην κοινότητα Πηγαίνια.

Του Όρθρου και της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Έφορος της Ιεράς Μονής Κύκκου κ. Αγαθόνικος συμπαραστατούμενος από τους πρεσβυτέρους Βασίλειο Ουρνταρεάνου και Ιωάννη Παπανδρέου, τους διακόνους Βλάσιο και Θεοχάρη. Της λατρευτικής συνάξεως μετείχε συμπροσευχόμενος και ο πολιός εφημέριος της κοινότητος Κάτω Πύργου, Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Σπυρίδωνος.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αθρόα ήταν η συρροή πιστών, κατοίκων της κοινότητας, αλλά και ευλαβών  προσκυνητών, όπως και των Κοινωτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Εκπαιδευτικών αρχών και άλλων παραγόντων της περιοχής, οι οποίοι συμμετείχαν ευλαβικά στην  Ευχαριστιακή Σύναξη και τίμησαν τον «λάμψαντα εν τω κόσμω δια του μαρτυρίου»,  άγιο Χαράλαμπο.

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας, έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και αποτμήματος εκ του ιερού λειψάνου του Αγίου, γύρω από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό. Ο Χριστιανικός Σύνδεσμος Γυναικών «Αγία Μαρίνα» Πηγαινιών πρόσφερε σε όλους κεράσματα.

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου