Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

«Η Παναγία πρότυπο ζωής των Χριστιανών»

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και μεστή θεολογικών νοημάτων ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι πιστοί, οι οποίοι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, 3 Φεβρουαρίου 2016, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς.
Η επίκαιρη αυτή ομιλία του Σεβασμιωτάτου με θέμα: «Η Παναγία πρότυπο ζωής των Χριστιανών», εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των λατρευτικών εκδηλώσεων, που διοργανώθηκαν με αφορμή την παραμονή και το ιερό προσκύνημα της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Παναχράντου και της Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος από την Άνδρο, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς.
«Μακάρι η Παναγιά μας που την τιμάμε σαν Υπέρμαχο Στρατηγό, σαν Ελευθερώτρια, σαν Ελεούσα, σαν Πανάχραντη, κ.λπ., να μας φωτίσει να ταπεινωθούμε για να δούμε αληθινά το πρόσωπο του Θεού. Εκείνοι που ταπεινώθηκαν σαν την Παναγιά, όπως ο άγιος Παντελεήμων, αναβλύζουν ιάματα. Ευωδιάζουν τα γυμνά τους οστά. Εμάς βρωμάνε τα ζωντανά μας σώματα και στόματα γιατί αρνηθήκαμε να υμνούμε και να δοξάζουμε τον Θεό μας», τόνισε ο Μητροπολίτης Σισανίου, ο οποίος καθήλωσε κυριολεκτικά όσους παρευρέθηκαν στον ναό για να τον παρακολουθήσουν.
«Η Εκκλησία δεν φοβάται. Η Ιστορία θα κυλήσει όχι όπως θέλουν οι άνθρωποι, Ο Χριστός είναι ο Κύριος της σωτηρίας. Σήμερα ο Χριστός, όπως το είπε ο γέροντας Συμεών είναι το αντιλεγόμενο σημείο, αλλ’ αυτή είναι όλη η ιστορία. Κάποιοι πέφτουν πάνω στον Χριστό σκοντάφτουν και σκοτώνονται και κάποιοι κρατιούνται και σηκώνονται και προχωρούν. Αυτή είναι η Ιστορία όλων των ανθρώπων, η πτώση και η ανάσταση. Αυτό είπε ο γέροντας για ένα τεσσαρακονθήμερο βρέφος: «Ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών και εις σημείον αντιλεγόμενον».
«Δοξάζουμε την Κεχαριτωμένην γιατί απ’ αυτήν ανέτειλε ο Ήλιος της δικαιοσύνης, Χριστός ο Θεός μας, που φώτισε και φωτίζει το σκοτάδι όσων θέλουν πραγματικά να ξαναβρούν το φως τους», επεσήμανε, κατακλείοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε «με την χάρη και την πρεσβεία της Παναγίας μας, να ξαναβρούμε το φως του Χριστού και να το ακολουθήσουμε».
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου