Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Γιάννης Μαρκόπουλος: "Προσκυνώ την χάρη σου"


Κατενθουσιασμένος και εντυπωσιασμένος από την Αβραμιαία φιλοξενία, την μοναδική ξενάγηση του εφόρου π. Αγαθονίκου, αλλά και την πνευματική πανδαισία που του πρόσφερε η Ιερά Μονή Κύκκου δηλώνει ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το ιστορικό μοναστήρι την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 μαζί με την σύζυγό του Βασιλική Λαβίνα, την κόρη του Λέγκα και τον παραγωγό του Γιάννη Παπουτσάκη.
«Με κατάνυξη, με συγκίνηση αντικρίζω πάλιν την υπέροχη μονή Κύκκου. Ευήλιο τοπίο, εύηχες δυνάμεις της φύσεως συγκροτούν την αέναη ιερότητα, τον ορίζοντα της τέχνης και σε υμνούν με τις χορδές της ψυχής μας.
Άξιοι ιεροί άρχοντες και πατέρες, ω θαυματουργή Παναγία, σε φυλάγουν και την φανέρωση σου τιμούν στις σύγχρονες κοινωνίες που πλάθει η Ορθοδοξία μας.
Νιώθω απέραντα την αγάπη, την ειρήνη και την παρουσία σου σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες και σκληρές εποχές του Ελληνικού κόσμου.
Χαιρετώ με περισσή ευσέβεια την μονή Κύκκου και την ευχαριστώ για την έμπνευση που μου δίνει πάλι», σημείωσε στο βιβλίο επισκεπτών της Μονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου