Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Δήμαρχος Κερύνειας καταγγέλει συμπεριφορές «καλοθελητών» ενάντια στον Μητροπολίτη Κερύνειας


Ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Κερύνειας Γλαύκος Καριόλου, με επιστολή του προς την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», εκφράζει την έντονη αντίδρασή του και απορρίπτει αναφορές σε δημοσίευμα, της εν λόγω εφημερίδας, για διπλοθεσίτες εκπαιδευτικούς, στους οποίους, οι συντάκτες του εν λόγω άρθρου, περιλαμβάνουν και το Μητροπολίτη Κερύνειας. Ο κ. Καριόλου στην επιστολή του κάνει λόγο για συμπεριφορές και κινήσεις που στρέφονται ενάντια στη μητροπολιτική περιφέρεια και το λαό της Κερύνειας υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι θα υπάρξει αποτελεσματική αντίδραση από πλευράς των τοπικών αρχών και των οργανωμένων συνόλων της επαρχίας, στον κατάλληλο χρόνο.
«Κατά τη δική μας εκτίμηση, η επιστολή προσπαθεί να χρησιμοποιήσει πολύ συγκεκριμένο καθήκον και χρέος που έχει να επιτελέσει για ολόκληρη την επαρχία Κερύνειας,  ο Μητροπολίτης Κερύνειας, σε ένα μοναδικής σημασίας για εμάς τους εκτοπισμένους δήμους της επαρχίας μας, εκπαιδευτικό ίδρυμα», τονίζει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Κερύνειας.
«Η συγκεκριμένη περίπτωση», προσθέτει ο κ. Καριόλου, «όχι μόνο δεν πρόκειται περί  «διπλοθεσίτη» με την έννοια ότι εκτελεί καθήκοντα μιας «δεύτερης θέσης», αλλά αντίθετα πρόκειται για πιστή εκτέλεση πολύ συγκεκριμένου και απόλυτα αναγκαίου και επιβεβλημένου  καθήκοντος, το οποίο επιβάλλεται να εκτελεί ένας Μητροπολίτης μίας συγκεκριμένης επαρχίας, η οποία έχει καταδικασθεί από έξι διαφορετικές κυβερνήσεις, δηλαδή από όλες τις Κυβερνήσεις από τη δημιουργία του κράτους μας μέχρι σήμερα, να είναι κάτω από τουρκοκυπριακή διοίκηση. (ιδε όλες τις σχετικές «συμφωνίες κορυφής» κλπ)».
«Ο ισχυρισμός ότι η επιτέλεση της υποχρέωσης που έχει ο Μητροπολίτης Κερύνειας έναντι και των Κερυνειωτών, στο συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο,  δηλαδή υποχρέωση προς το ποίμνιο του,  στερεί δήθεν το ψωμί «συμβασιούχων θεολόγων», το ελάχιστο δε μας βρίσκει σύμφωνους», αναφέρει.
«Προς το παρόν σεβόμαστε απόλυτα την χρυσή σιωπή του Μητροπολίτη μας. Τονίζουμε εμφαντικά ότι θεωρούμε εξαιρετικά ζωτικής σημασίας για την επαρχία Κερύνειας την άσκηση των καθηκόντων του στο συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο».
Ο Δήμαρχος Κερύνειας επισημαίνει ότι «ολόκληρη η επαρχία Κερύνειας παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή όλες, χωρίς εξαίρεση, τις συμπεριφορές και κινήσεις ενάντια στην μητροπολιτική περιφέρεια της Κερύνειας και θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε όλους, ότι τόσο οι Τοπικές αρχές όσο και τα οργανωμένα σύνολα της επαρχίας μας,  θα αντιδράσουμε αποτελεσματικά  και όπως επιβάλλεται τον κατάλληλο για εμάς χρόνο».
Τέλος ο κ. Καριόλου καλεί «όλους τους «καλοθελητές» να αναλογισθούν ότι ο Μητροπολίτης Κερύνειας είναι εκλελεγμένος από ολόκληρη την επαρχία Κερύνειας, με πολύ σοβαρά και συγκεκριμένα καθήκοντα, επομένως ανεξάρτητα με τις οποιεσδήποτε απόψεις, προσωπικά «συμβασιουχικά» οικονομικά συμφέροντα, θέσμια και καταστάσεις,  αυτός πρώτα έχει ύψιστο καθήκον ενώπιον του Θεού και  έναντι ολόκληρης της Επαρχίας Κερύνειας».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας, ο οποίος κλήθηκε να απαντήση σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου, στα πλαίσια συνέντευξής του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012.
«Θεωρώ ανήθικη τη συμπεριφορά ορισμένων. Με το να δημοσιοποιούν την αντίδρασή τους με τέτοιο τρόπο πιστεύω ότι αδικούν κατάφωρα τον Μητροπολίτη Κυρηνείας, ο οποίος κάνει φοβερό έργο εκεί που διδάσκει, έχει μια ιδιαίτερη επιτυχία στο να επικοινωνεί με Τουρκοκύπριους και άλλους και να μεταφέρει σωστά μηνύματα. Ο φθόνος και η ζήλεια πρέπει να εκλείπουν. Ο Μητροπολίτης με τον προσωπικό του μισθό συντηρεί τη Μητρόπολή του και βοηθά πολλούς ανθρώπους», υπογράμμισε ο Πανιερώτατος.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου