Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση Ανδρούλλας Βασιλείου με τους Προκαθημένους των Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής


Η κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.
Κατά την συνάντηση οι Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι ενημέρωσαν την κ. Βασιλείου για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, τη βία που υφίστανται οι χριστιανικές κοινότητες, την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και την κινητοποίηση για τη βοήθεια των Σύρων προσφύγων που καταφεύγουν στις γειτονικές χώρες. Ενημέρωσαν ακόμη την Κύπρια επίτροπο για την συνάντηση που είχαν  με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manouel Barroso και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η Έλληνας ευρωβουλευτής κ. Ρόδη Κράτσα, ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος, Γέρων Αρχιγραμματεύς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, Διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Αράθυμος, Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Λουκάς Α. Παναγιώτου










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου