Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Παρουσίαση εκδόσεων


Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και η Πολιτιστική Ακαδημία «Άγιος Επιφάνιος» παρουσίασαν χθες το βράδυ, σε ειδική εκδήλωση, τις μέχρι τώρα εκδόσεις τους.
Τις εκδόσεις ο συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου δρ. Γεώργιος Κάκκουρας, θεολόγος, Διευθυντής στην Μέση εκπαίδευση.
Η Πολιτιστική Ακαδημία «Άγιος Επιφάνιος», η οποία εδρεύει στην αρχαία Μονή της Αγίας Νάπας, ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και η συμβολή της στην προώθηση των γραμμάτων, τεχνών και του πολιτισμού γενικότερα είναι σημαντική.
Στην εκδήλωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι οι εκδόσεις που παρουσιάζονται απόψε αποτελούν μια προσπάθεια της Μητροπόλεως Κωνσταντίας για ανάδειξη της θρησκευτικής και πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου μας.
Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν το χορευτικό σχήμα του Δήμου Αγίας Νάπας και η χορωδία του Δήμου Δερύνειας, υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Καλογήρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου