Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Με λαμπρότητα η εορτή του Πολιούχου Αγίου του Παραλιμνίου


Με μεγαλοπρέπεια και τις ανάλογες τιμές, εορτάστηκε και η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Παραλίμνι με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών τιμώντας τον μεγάλο αυτόν Άγιο της Ορθοδοξίας στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σασίμων κ. Γενναδίου, (Οικουμενικό Πατριαρχείο), με την συμμετοχή του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Τύρου και Σιδώνος, Αρχιμανδρίτη Ιακώβου (Πατριαρχείο Αντιοχείας) και κληρικών της πόλεως, καθώς και πλήθος πιστών που κατέκλεισαν την εκκλησία.
Κατά τις εορταστικές ακολουθίες παρίστατο, συμπροσευχόμενος, ο οικείος Μητροπολίτης και παρευρέθησαν ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Βουλευτές, ο πρώην Υπουργός Υγείας, ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Σχολικής Εφορείας και πλήθος πιστών.
Μετά τον Εσπερινό έγινε η περιφορά της ιερής Εικόνας και τεμαχίου του ιερού λειψάνου του Αγίου που φυλάσσεται στον Ναό σε κεντρικούς δρόμους της πόλεως με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου και την πληθωρική συμμετοχή του λαού του Θεού. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Εικόνα συνόδευσαν τα μέλη του 21ου Συστήματος  Ναυτοπροσκόπων Παραλιμνίου, άγημα του στρατού απέδωσε τιμές και ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε δεήσεις σε τέσσερα σημεία της διαδρομής.
Στο σύντομο λόγο του, ο Μητροπολίτης Σασίμων, αναφέρθηκε στην τιμή και μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, «του αγίου του μαρτυρίου, του αγίου που οδηγεί και που δίνει ελπίδα σε κάθε εμπερίστατο από εμάς», όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Είναι σ’ αυτόν που δίνουμε τα χέρια και μας δίδει την καρδιά του. Είναι αυτός που καβαλάρης μας οδηγεί στην ελπίδα του αύριο, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε αυτή την περίοδο», υπογράμμισε.
Ο Σασίμων Γεννάδιος έστειλε, παράλληλα, μήνυμα ενότητας και δύναμης για τις δυσκολίες που βιώνουμε, τονίζοντας ότι ο αγώνας για την ζωή και τα προβλήματα διαχειρίζονται και δεν τελειώνουν ποτέ αλλά ο πραγματικός αγώνας που χρειάζεται δύναμη και αντοχές είναι ο πνευματικός, τον οποίο δεν πρέπει να παραμελούμε.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η χάρη του Αγίου να προστατεύει όλο τον κόσμο και τόνισε ότι «σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα, γιορτάζει το Παραλίμνι και όλη η Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, να ευχηθούμε τέτοιες γιορτές του χρόνου να τις κάνουμε με υγεία και από την άλλη πλευρά, εκεί που έχουμε αφήσει τους εγκλωβισμένους πατέρες και αδελφούς μας και στις εκκλησίες τις εγκαταλελειμμένες, αυτές που μας έχουνε καταλάβει και να γιορτάσουμε εκεί τον άγιο Γεώργιο. Εκεί να του κάνουμε την λιτανεία, εκεί να του προσφέρουμε τον άρτο, το έλαιον και τον οίνο. Εκεί να του δώσουμε τα κόλλυβα μας, που θα είναι τα κόλλυβα της καρδιάς μας και κόλλυβα από τις ευχές και προσευχές μας. Κύριος βοηθός, γένοιτο».
Λουκάς Α. Παναγιώτου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου