Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Εισφορά ρωσικής εταιρείας στην Εκκλησία της Κύπρου για σίτιση άπορων παιδιών


Τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο κ. Vyacheslav Shumskiy δέχθηκε, σήμερα το πρωί, στο Γραφείο του, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.
Ο Πρέσβης της Ρωσίας αφού εξέφρασε προς τον  Αρχιεπίσκοπο Κύπρου τις ευχές του ιδίου και του ρωσικού λαού, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του, επέδωσε στην συνέχεια, επιταγή χρηματικής αξίας 20.000 ευρώ, ως δωρεά Ρώσων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, για στήριξη των οικονομικά απόρων μαθητών.
Ο Μακαριώτατος, δέχθηκε με πολλή χαρά τον κύριο Πρέσβη καθώς και τον εκπρόσωπο της εταιρείας Wargaming που εισέφερε τα χρήματα και εξέφρασε με συγκίνηση τις ευχαριστίες του για την ευγενική χειρονομία των ρώσων που διαμένουν στην Κύπρο να στηρίξουν οικονομικά, μέσω της Εκκλησίας, τους μαθητές που χρειάζονται συμπαράσταση και φροντίδα, ειδικά ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.
Παραλαμβάνοντας την επιταγή, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως «όντως υπάρχει πρόβλημα» και πως «στόχος της Εκκλησίας είναι κανένα παιδί να μην πεινάσει, αλλά και ευρύτερα κανείς Κύπριος να μην πεινάσει γιατί είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα να υπάρχουν άνθρωποι που να πεινούν».
«Είναι συγκινητική αυτή η πρωτοβουλία που έχετε αναπτύξει. Είναι γνωστή η εταιρεία αυτή, είναι κοντά στην Εκκλησία. Μας βοήθησε και σε άλλες περιπτώσεις και δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω και εσάς ως εκπρόσωπος της ρωσικής Κυβέρνησης στην Κύπρο αλλά και την εταιρεία για τη φιλανθρωπία που ασκεί ευκαίρως ακαίρως», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.
Ο Πρέσβης της Ρωσίας ανέφερε ότι «αισθανθήκαμε πως ήταν ευθύνη μας να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο που μπορούμε και έτσι έκανα έκκληση στη ρωσική επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου και τους ζήτησα να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο. Η ανταπόκριση ήταν πολύ καλή. Πρόσφεραν τη βοήθειά τους και είμαι πολύ χαρούμενος να αναφέρω πως η πρώτη εταιρεία που ανταποκρίθηκε στην έκκλησή μου ήταν η εταιρεία Wargaming που έχει την έδρα της εδώ».
Ο κ. Shumskiy πρόσθεσε ακόμη ότι «με αυτή την εισφορά βοηθούμε τα παιδία τις παραμονές των Χριστουγέννων γιατί γνωρίζουμε πως αυτές είναι οι διακοπές που αρέσουν περισσότερο στα παιδιά».
«Δεν θέλομε κανένα παιδί στην Κύπρο να νιώθει μειονεκτικά κατά τη διάρκεια αυτών των γιορτών και για αυτό δώσαμε αυτή την εισφορά στην Εκκλησία για να συμβάλουμε στις προσπάθειές τους για σίτιση των παιδιών», υπογράμμισε.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου