Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Οι Ζωδιάτες γιορτάζουν τον Αρχάγγελο Μιχαήλ


Με την ευκαιρία της γιορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις 8 Νοεμβρίου, πριν από την τουρκική εισβολή του 1974, οι Ζωδιάτες γιόρταζαν με μεγάλο πανηγύρι στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Πάνω Ζώδια, που διαρκούσε πάνω από μια βδομάδα. 
Οι Ζωδιάτες, που είναι σήμερα διωγμένοι από τα σπίτια και τις περιουσίες τους από τον Τούρκο κατακτητή, θυμούνται και τιμούν τη μεγάλη αυτή ζωδιάτικη γιορτή και οργανώνουν τις ακόλουθες εκδηλώσεις, που στόχο έχουν τη διατήρηση της μνήμης, των εθίμων και των παραδόσεών μας, και δυνάμωμα της θέλησης για αγώνα και επιστροφή σε μια ελεύθερη Ζώδια. 
Επ’ ευκαιρία της εορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ οι Ζωδιάτες προγραμματίζουν τις πιο κάτω εκδηλώσεις:
1. Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 5.00 μ.μ. θα τελεσθεί Εσπερινός στην εκκλησία του Αγίου Αυξιβίου στον Αστρομερίτη. Θα ακολουθήσει δεξίωση των Ζωδιατών στην αίθουσα τελετών της εκκλησίας.
2.  Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, ημέρα της γιορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Αυξιβίου στον Αστρομερίτη. 
3. Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί το 26° ετήσιο Συνέδριο της Παγκοινοτικής Κίνησης Ζώδιας, στο οίκημα του Συλλόγου Αποφοίτων Ανωτέρων Σχολών Ζώδιας στη Λευκωσία, που ανάμεσα σ’ άλλα περιλαμβάνει και εκλογή νέου 35μελούς Δ. Συμβουλίου.
4.  Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 8:30 μ.μ., θα οργανωθεί η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Αποφοίτων Ανωτέρων Σχολών Ζώδιας στο κέντρο «Κόντε Δημόκριτος» στον Στρόβολο, Λευκωσία, η οποία θα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργίου Δημοσθένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου