Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Οκταήμερο λατρευτικών εκδηλώσεων στα Φοινικάρια, Λεμεσού


Ο Ιερός Ναός Παναγίας Χρυσελεούσης Φοινικαριών Λεμεσού διοργανώνει, από τις 18 μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου 2012, οκταήμερο εκκλησιαστικών εορταστικών και λατρευτικών εκδηλώσεων.
Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της ελεύσεως, από την Ρωσία, της θαυματουργού και Μυροβλύζουσας εικόνας της Παναγίας της Σεμιστρέλιας, η οποία επονομάζεται και «Ο γλυκασμός των σκληρών καρδιών».
Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στις 4:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας στην είσοδο της κοινότητας Φοινικαριών από τον Θεοφιλέστατο Χωρεπίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο και ακολούθως θα μεταφερθεί εν πομπή με την συνοδεία της φιλαρμονικής της αστυνομίας στον ναό, όπου θα τελεσθεί Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου.
Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα τελεσθεί Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου.
Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.
Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, στις 8:30 θα τελεσθεί Ιερά αγρυπνία.
Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, στις 5 μμ θα τελεσθεί ο εσπερινός και θα ακολουθήσει το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου.
Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Ρωσική γλώσσα προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα
Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου.
Ο ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου