Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Εορτή Αγίου Πνεύματος στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα

Σε πανηγυρικό κλίμα, ευλαβικά και με έκδηλη την συγκίνηση πλήθη πιστών, απ’ όλα τα μέρη της Κύπρου μας, προσέτρεξαν για να συνεορτάσουν την εορτή του Αγίου Πνεύματος μαζί με τους λιγοστούς εγκλωβισμένους της κοινότητος Αγίας Τριάδος Αιγιαλούσης, στην κατεχόμενη Καρπασία.
Της λαμπρής αυτής πανηγύρεως προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, ο οποίος με την παρουσία και τον θεολογικό του λόγο μετέφερε στις καρδιές των παρευρισκομένων το μήνυμα της μεγάλης γιορτής, ενισχύοντας πνευματικά τους εγκλωβισμένους μας και προτρέποντας, τους προσελθόντες πιστούς, να μην χάσουν τον εν Χριστώ προσανατολισμό τους.
Η όλη ατμόσφαιρα, στην σκλαβωμένη Αγία Τριάδα, ήταν ιδιαίτερα κατανυκτική και συναισθηματικά φορτισμένη, με τους πιστούς να παρακολουθούν με μεγάλη ευλάβεια και προσοχή τη Θεία Λειτουργία και να μετέχουν ακολούθως στην καθιερωμένη λιτανεία γύρω από τον εορτάζοντα ναό.
Στα μάτια όλων σιγόκαιγε η ελπίδα, αντάμα με την προσευχή σύντομα να έλθει η Ανάσταση της σκλάβας μας πατρίδας και η επιστροφή στα αγαπημένα χωρία και τις πόλεις μας.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου