Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η Εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στην Λευκωσία

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο εορτασμός των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον ιερό ναό Αποστόλου Παύλου στη Λευκωσία.
Πλήθος πιστών έδωσαν χθες το απόγευμα αλλά και σήμερα, ανήμερα της εορτής, το "παρών" τους στις θρησκευτικές ακολουθίες.
Του Πανηγυρικού Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, ο οποίος εκπροσώπησε την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς του ιερού ναού, τον Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Ματέι και τον Πρεσβύτερο Ανδρέα Ιορδάνου.
Ο Θεοφιλέστατος άνοιξε τη Φιλανθρωπική Αγορά του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών της ενορίας μετά το πέρας του Εσπερινού.
Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη θεολογία του Αποστόλου Παύλου. Ο Απόστολος των εθνών μαρτυρεί ότι ανέβηκε μέχρι τον τρίτο ουρανό, εννοώντας ότι οι αποκαλύψεις που είχε, ήταν τόσο φοβερές που είχαν ξεπεράσει αυτά που άνθρωπος με τη δική του λογική μπορεί να κατανοήσει. Αλλά για να μην περηφανευτεί για τις αποκαλύψεις που του εδόθησαν ο Θεό του έδωσε μια αρρώστια, έτσι ώστε να ταπεινωθεί. Ο Απόστολος Παύλος δίνει στην αρρώστια και γενικά σε κάθε δυσκολία ένα πνευματικό νόημα και τη βλέπει σαν μέσο για να κοντέψει στον Θεό.
Κι εμείς σήμερα, σ΄ αυτές τις δύσκολες εποχές, πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Αποστόλου Παύλου και να δίνουμε πνευματικό νόημα στις δοκιμασίες που έχουμε. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να έχουμε ειρήνη και αγάπη μέσα στις ψυχές μας.
Η μεγαλύτερη απόδειξη τιμής προς τους Αγίους είναι ο διαλογισμός πάνω στη ζωή τους και έπειτα η προσπάθεια μίμησής τους.
Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας
της Εκκλησίας της Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου