Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

«Το Μυστήριο της Βασιλείας του Θεού»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Επιστημονική Ημερίδα, την οποία διοργάνωσε η Μητρόπολη Λεμεσού, με θέμα «Το Μυστήριο της Βασιλείας του Θεού». Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 5 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μητροπόλεως Λεμεσού.
Τους ομιλητές καλωσόρισε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, Αρχιμ. Ισαάκ και ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από την επιθεωρήτρια των Θρησκευτικών Μαθημάτων κα Ελεάνα Χατζηιωάννου.
Ακολούθως, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου ευχόμενος στο νέο Επίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, ο οποίος ήταν ένας εκ των ομιλητών, καλή διακονία και ο Θεός να τον φωτίζει σε κάθε του βήμα.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος Μπαρδάκας, του οποίου το θέμα ήταν: «Θεία Λειτουργία, το μυστήριο της Βασιλείας του Θεού στον κόσμο».
Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος είπε ότι: «Η Βασιλεία του Θεού είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός, την οποία ο άνθρωπος καλείται να την ζήσει εδώ και τώρα, από αυτή την ζωή και να τη συνεχίσει αιώνια. Η Βασιλεία του Θεού ξεκινάει με το Χρίσμα του Βαπτίσματος και είναι μια διαρκής πραγματικότητα την οποία καλούμαστε εμείς να ζήσουμε».
Μετά την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου ακολούθησαν οι εισηγήσεις των καθηγητριών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γλυκερίας  Χατζούλη, Επίκουρης Καθηγήτριας στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. με θέμα: «Τρόπος ανάγνωσης των ιερών εικόνων στην Ορθόδοξο Εκκλησία», της  κ. Λάμπρου Σουλτάνας, Επίκουρης Καθηγήτριας στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. με θέμα: «Το μαύρο χρώμα στην αμφίεση των μοναχών κατά τον Άγιο Ευστάθιο Θεσσαλονίκης» και της κ. Καραμανίδου Άννας, Επίκουρης Καθηγήτριας στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. με θέμα: «Προτροπές χριστιανικής ζωής προς όλους τους πιστούς κατά τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη».
Μετά από κάθε εισήγηση οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους και να καταθέσουν τις δικές τους εισηγήσεις. Συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο κ. Σταύρος Ολύμπιος, υπεύθυνος Ποιμαντικής Διακονίας της Μητροπόλεως Λεμεσού.
Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, ο Πρωτοσυγκελεύων της Μητροπόλεως Ταμασού Πρωτοπρ. Θεόδωρος Στυλιανού, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Λεμεσού, Αρχιμ. Ισαάκ, κληρικοί, θεολόγοι, κατηχητές και άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου