Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Πανηγυρικός εορτασμός Αποστόλου Βαρνάβα στις Καμάρες

Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τίμησε την ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Απόστολου Βαρνάβα, ιδρυτού και προστάτου της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου, ο πιστός λαός της πανηγυρίζουσας ομωνύμου ενορίας του προσφυγικού Συνοικισμού Μακαρίου Γ΄ στη Λάρνακα.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 10 Ιουνίου 2015, παραμονή της εορτής, χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους εφημερίους της ενορίας και πλειάδα κληρικών της Λάρνακος.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Καμάρων, πανηγυρικό ιερατικό συλλείτουργο μας, όπου κλήρος και λαός τίμησε τον ένδοξο Απόστολο. 

Σημαντικότατη ήταν και η παρουσία του ευσεβούς λαού, των προσφύγων κατοίκων της ενορίας και των άλλων προσκυνητών, ανθρώπων κάθε ηλικίας, οι οποίοι προσήλθαν στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό για να τιμήσουν τον Απόστολο Βαρνάβα και να καταθέσουν ευλαβικά τις προσευχές και τα προσωπικά τους αιτήματα προς τον Άγιο, αλλά και να εκζητήσουν ταυτόχρονα την μεσιτεία του προς τον Κύριο όπως συντμήσει τον χρόνο της δοκιμασίας της σκλαβωμένης του πατρίδας.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου