Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Πανήγυρη Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στην Μητρόπολη Λεμεσού

Την 29η Ιουνίου εορτάζουμε την μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και πολλές εκκλησίες στην Μητροπολιτικής περιφέρειας Λεμεσού πανηγύρισαν την ημέρα αυτή.

Την παραμονή της εορτής ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο χωριό Άγιος Παύλος.
Στον εορτάζοντα ιερό ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ασγάτα χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου (Οικουμενικό Πατριαρχείο) κ. Ιωσήφ, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.  
Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος προχείρισε σε Οικονόμο τον εφημέριο του ναού π. Νικόλαο Χριστοδούλου.
Στην ακολουθία του εσπερινού στον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου Λεμεσού χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ασγάτας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Παναγιώτη Λουκά, Πρόεδρο του Συλλόγου Αποδήμων Ασγατιτών Αμερικής "Η Κύπρος", για την πολύχρονη προσφορά του στην Εκκλησία.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην κοινότητα Αγίου Παύλου ενώ, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου Λεμεσού λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ.
Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου