Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Εσπερινός εορτής Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως στην Έγκωμη

Πλήθος πιστών έσπευσε και φέτος στην ενορία των Αγίων Πάντων Έγκωμης, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον ιατρό και ομολογητή Άγιο Λουκά, Επίσκοπο Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, για να τιμήσει και να λάβει ευλογία από τον νεοφανή τούτο Άγιο.

Της πανηγυρικής Εσπερινής Αρχιερατικής Ακολουθίας χοροστάτησε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, τον οποίο συνεπικούρησαν οι εφημέριοι της ενορίας.

Στην επίκαιρη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στο βίο, το έργο και την δράση του Αγίου, στάθηκε στη βαθιά πίστη, την καρτερία, τη θυσιαστική αγάπη του και προέτρεψε το εκκλησίασμα να μιμηθεί το παράδειγμα της συνεχούς ταπεινώσεως και υπομονής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου, τα θαύματα του οποίου είναι πολυάριθμα και το οποίο βρίσκεται τεθησαυρισμένο στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων.

Μετά το τέλος της Εσπερινής Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία του ιερού λειψάνου και της ιεράς Εικόνας του Αγίου γύρω από τον Ιερό Ναό.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου