Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Τελετή αποφοίτησης στην Ιερατική Σχολή «Απόστολος Βαρνάβας»

Ένα, ακόμη, έτος καρποφόρου λειτουργίας της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας» ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 14 Ιουνίου 2016, με την τελετή λήξης των μαθημάτων του ακαδημαϊκού έτους 2015 – 2016.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο μπροστά από την είσοδο της Σχολής, τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, οι Επίσκοποι Αμαθούντος Νικόλαος και Μεσαορίας Γρηγόριος, οι Πανεπιστημιακοί καθηγητές Ανέστης Κεσελόπουλος και Σταύρος Φωτίου και άλλοι επίσημοι.

Η τελετή άρχισε με δέηση και ακολούθησε το καλωσόρισμα του Διευθυντή της Σχολής Αρχιμανδρίτη Βενέδικτου Ιωάννου, ο οποίος στην λογοδοσία του αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Σχολής και ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην εύρυθμη λειτουργία της Ιερατικής κατά την διατρέξασα ακαδημαϊκή χρονιά.

Το πρόγραμμα, στην συνέχεια, περιελάμβανε ομιλία από τον Ιεροδιάκονο Θεόδωρο Πιτταρά, εκπρόσωπο των αποφοιτούντων ιεροσπουδαστών και χαιρετισμούς από τον Υπουργό Παιδείας και τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο Μακαριώτατος, στον χαιρετισμό του, εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί «η Ιερατική Σχολή συνεχίζει να καταθέτει τη γόνιμη και καρποφόρα προσφορά της προς την κοινωνία του τόπου μας, παρά τις όποιες αντιξοότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη πολυετή πορεία της».

«Αναμφίβολα, σ’ όλα αυτά τα χρόνια, η συμβολή τής Ιερατικής Σχολής στην πνευματική ανύψωση και καλλιέργεια του κλήρου υπήρξε και εξακολουθεί να είναι σημαντική», τόνισε.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος προέβη, επίσης, και σε  πατρικές υποδείξεις και παραινέσεις προς τους Ιεροσπουδαστές και ευχήθηκε όπως ο Κύριος ευλογεί, φωτίζει και ενισχύει τη ζωή και τα έργα τους, για το πνευματικό καλό των ιδίων, την προκοπή και ευτυχία του λαού μας και την ελευθερία της Πατρίδας μας.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή των πτυχίων προς τους τελειόφοιτους και την επίδοση βραβείων προς τους αριστεύσαντες σπουδαστέςκαι έκλεισε με ύμνους και τραγούδια, που απέδωσαν οι ιεροσπουδαστές της Σχολής.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου