Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Ο Οικουμενικός και οι Προκαθήμενοι στο Ηράκλειο

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, και οι Προκαθήμενοι των Αγίων Ορθοδόξων Εκκλησιών, έτυχαν θερμής υποδοχής, σήμερα το απόγευμα, από πλήθος κόσμου, εκπροσώπους της Ελληνικής κυβέρνησης και των τοπικών αρχών, καθώς αφίχθησαν στην πλατεία του καθεδρικού ναού του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο.


Στην προσφώνησή του προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τους Προκαθημένους των Αγιίων Ορθοδόξων Εκκλησιών, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλειος Λαμπρινός, ανέφερε ότι η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, η οποία πραγματοποιείται στην Κρήτη, αποτελεί την κορύφωση προετοιμασίας δεκαετιών και αναμένεται να «δώσει τη δυνατότητα να καταδειχθούν οι ακατάλυτες αξίες της πίστεως, του χρέους και της διευρυμένης αποστολής της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο».


Στην αντιφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε τη χαρά αυτού και των Προκαθημένων των Αγίων Ορθοδόξων Εκκλησιών, για την ενθουσιώδη υποδοχή από τον λαό της ένδοξης Κρήτης.


«Η αρχομένη Αγία και Μεγάλη Σύνοδος καλείται να δώσει λύσεις εις προβλήματα της εσωτερικής ζωής της Ορθοδοξίας και να μεταδώσει τον λόγον της αληθείας αυτής προς τον σύγχρονον αλληλοσπαρασσόμενον κόσμον. Διάπυρος πόθος όλων ημών των εκκλησιαστικών ηγετών, είναι η φωνή της Συνόδου να είναι όντως φωνή του αοράτου Θεού. Μόνον τότε θα δυνηθεί να στηρίξει τον λαόν», συμπλήρωσε.


Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε Δοξολογία και ο Εσπερινός της εορτής της Πεντηκοστής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη στην παρουσία όλων των Προκαθημένων, της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και Αρχιερείς των διαφόρων Ορθοδόξων Εκκλησιών, που μετέχουν στην Πανορθόδοξο Σύνοδο.

Γραφείο Τύπου - Φωτογραφίες ΑΜΣΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου