Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Η εορτή της Αναλήψεως στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου

Μέσα σε εορταστικό κλίμα, με λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθη η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου στην Λευκωσία.


Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θαβωρίου κ. Μεθοδίου, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιβεριάδος κ. Αλεξίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμοθέου.


Στον Εσπερινό μετείχαν ο Αρχιμανδρίτης του Πατριαρχείο Ιεροσολυμων κ. Ιερώνυμος, οι Αρχιμανδρίτες Λάζαρος Γεωργίου και Σωφρόνιος Βαρδικίδης, ικανός αριθμός κληρικών, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή των πιστών. Παρέστησαν ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου κ. Λάμπρος Θεμιστοκλέους και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας κ. Δημήτρης Δημητρίου.


Μετά το τέλος του Εσπερινού, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αναλήψεως, τεμαχίου Τιμίου Λίθου, του προσκυνήματος της Αναλήψεως και Λειψανοθήκης με Τίμιο Ξύλο, στους δρόμους της Παλιάς Λευκωσίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου.


Ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιβεριάδος κ. Αλεξίου, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θαβωρίου κ. Μεθοδίου και του Εξάρχου του Παναγίου Τάφου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμοθεου.


Στη Πανηγυρική θεία Λειτουργία συμμετείχε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ήτο ο Πρέσβης της Μητρός Πατρίδος κ. Ηλίας Φωτόπουλος, καθώς και ο Βουλευτής Λεμεσού κ. Πανίκκος Λεωνίδου. Παρέστη, επίσης, συμπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.


Το απόγευμα, κλήρος και λαός παρακολούθησαν μουσική εκδήλωση με την Φιλαρμονική της Ιεράς Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής, υπό τη διεύθυνση Γιώργου Ιωσηφίδη και η οποία πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο της Εξαρχίας.
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Πέτρος Σολωμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου