Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Φιλανθρωπικό Δείπνο Συνδέσμου για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016, το 17ο ετήσιο Φιλανθρωπικό Δείπνο του Παγκύπριου Συνδέσμου της Καταπολέμησης της Μαστιγάς της Πείνας στο ξενοδοχείο HILTON στην Λευκωσία.
Το Δείπνο τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος στον χαιρετισμό του εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στο Μητροπολίτη Κιτίου για τα 34 χρόνια, που ηγείται αυτής της προσπάθειας και επεσήμανε ότι «η μάστιγα της πείνας παραμένει ως ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα, που απασχολούν την παγκόσμια κοινωνία και αποτελεί συνάμα τη μεγαλύτερη ντροπή για την ανθρωπότητα και τον πολιτισμό μας».
Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε, επίσης, τα θερμά του συγχαρητήρια στο Μητροπολίτη Κιτίου για τα 34 χρόνια, που ηγείται αυτής της προσπάθειας του Παγκύπριου Συνδέσμου για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας. 
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στο Δείπνο και στηρίζουν το δύσκολο έργο του Συνδέσμου.
«Αυτή την παρουσία, όπως και την όλη συμμετοχή στην αποψινή εκδήλωση εμείς την ερμηνεύουμε όχι μόνο ως μια πράξη επιδοκιμασίας, αλλά και ως ουσιαστική στήριξη στο έργο και τους σκοπούς του Συνδέσμου μας», τόνισε.
«Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς μπροστά στο πρόβλημα της πείνας. Ο άνθρωπος είναι δημιούργημα του Δημιουργού, αυτού που είπε «εφ΄όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων εμοί εποιήσατε» (Ματθ. 25,40). Ο άνθρωπος, ο κάθε άνθρωπος, είναι αδελφός μας και οφείλουμε να μοιραζόμαστε μαζί του, τις λύπες, τις χαρές, τις θλίψεις, τα βάσανα, τις ανάγκες του».
Ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε ακολούθως στις δράσεις του Συνδέσμου για τη χρονιά που πέρασε και σημείωσε ότι «στην δύσκολη περίοδο, που ζει η Πατρίδα μας, ο υπέροχος λαός μας, συνεχίζει να δείχνει ψυχική δύναμη και πνευματική καλλιέργεια και προπαντός ανθρωπιά και καλωσύνη».
Οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν το δείπνο τους συνεισφέροντας για την επίτευξη των στόχων και σκοπών του Συνδέσμου και ταξίδεψαν με τις μελωδίες και τα ηχοχρώματα που πρόσφερε το Κρητικό Μουσικό σχήμα «ΜΙΝΩΪΤΕΣ».
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Σταύρος Ιωαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου