Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Τιμητική διάκριση Αρχιεπισκοπής στον κ. Στυλιανίδη

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος τίμησε, μέσα στα πλαίσια σεμνής τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014) στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Παγκυπρίου Ταμείου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων κ. Δημήτριο Στυλιανίδη.
Στον κ. Στυλιανίδη απενεμήθη το Αργυρό Παράσημο του Αποστόλου Παύλου, τιμητική διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, για τις πολυετείς υπηρεσίες του στο Ταμείο Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων, καθώς και για τη γενικότερη  προσφορά του προς την πατρίδα και το λαό.
Ο τιμώμενος διετέλεσε Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και υπηρέτησε με πλήρη αφοσίωση τη νομική και δικαστική επιστήμη καθώς και το θέμα των Αγνοουμένων της Κύπρου.
Προσφωνώντας τον κ. Στυλιανίδη, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, επεσήμανε ότι ο τιμώμενος «έπραξε το καθήκον του στο ακέραιο» και η Ιερά Αρχιεπισκοπή αναγνωρίζει αυτή τη σημαντική προσφορά του εκφράζοντας, με την τιμητική αυτή διάκριση, την εκτίμησή της.
«Με την αφυπηρέτησή σας δεν θελήσατε να απομονωθείτε, αλλά αποφασίσατε να δώσετε όλον τον καλόν εαυτό σας στην υπηρεσία του λαού και μάλιστα διεκδικητικά. Η συμβολή σας ήταν θετική, γιατί όλοι ήθελαν να μάθουν για τους αγνοούμενους και για εκείνους που πληροφορηθήκαμε ότι ήταν νεκροί θέλαμε να διακριβώσουμε με πάσα λεπτομέρεια πώς έφυγαν από αυτή τη ζωή», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.
Ο κ. Στυλιανίδης στην αντιφώνηση του διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ίδια αφοσίωση και τον ίδιο ζήλο για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας και κάλεσε όλους τους φορείς, που εμπλέκονται στο θέμα αυτό, να συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, αλλά και για την στήριξη των οικογενειών τους. 
«Παρά το πέρασμα τόσων χρόνων ο φάκελος αγνοούμενοι παραμένει ανοικτός όπως και η πληγή των οικείων τους», ανέφερε για να προσθέσει πως η τουρκική εισβολή ενέταξε στο καθημερινό μας λεξιλόγιο τη λέξη αγνοούμενος, ωστόσο, είπε «η ελπίδα μας δεν έπρεπε να καταστεί και αυτή αγνοούμενη, αλλά πρέπει να καλλιεργηθεί, με κάθε τρόπο και κυρίως στα παιδιά μας».
Κλείνοντας, την αντιφώνηση του, ο κ. Στυλιανίδης ευχήθηκε να συνεχιστούν οι προσπάθειες ατόμων και φορέων, ώστε το μαρτύριο της άγνοιας για το φάκελο αγνοούμενοι να λάβει οριστικό τέλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη εκδήλωση διανθίστηκε με επίκαιρους ύμνους από τη Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» υπό την διεύθυνση του Πρωτoπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Δημοσθένους. Παρόντες, στην τιμητική αυτή εκδήλωση, ήσαν τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκυπρίου Ταμείου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων, συγγενείς, φίλοι και εκτιμητές του έργου και της προσφοράς του τιμωμένου. 
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου