Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Κύπριος ο νέος ηγούμενος της Μονής Γρηγορίου

Η αδελφότητα της Μονής του Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους εξέλεξε σήμερα, μετά από μυστική ψηφοφορία, ως νέο ηγούμενο της, σε διαδοχή του παραιτηθέντος Γέροντος Γεωργίου Καψάνη, τον εκ Καραβά ορμώμενο ιερομόναχο π. Χριστοφόρο.
Της εκλογής του νέου ηγουμένου είχε προηγηθεί η παραίτηση του πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Γεωργίου (Καψάνη), ο οποίος εποίμανε την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Γρηγορίου για περισσότερα από 40 χρόνια και θεωρείται ως μία από τις επιφανέστερες φυσιογνωμίες του σύγχρονου Αθωνικού Μοναχισμού με πολυεπίπεδη προσφορά.
Ο π. Χριστοφόρος, κατά κόσμον Σταύρος Μιχαήλ του Πηγασίου και της Έλλης, μετέπειτα Ελισάβετ μοναχής, γεννήθηκε το 1957 στον Καραβά της Κερύνειας και είναι πτυχιούχος του Χημικού Τμήματος του Α.Π.Θ.
Το 1981 πήγε στο Άγιο Όρος και στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου όπου έθεσε εαυτόν υπό την πνευματική καθοδήγηση του τότε ηγουμένου της μονής Γέροντος Γεωργίου Καψάνη. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 29 Οκτωβρίου 1991 και πρεσβύτερος στις 14 Ιουνίου 1993. 
Ο νέος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου είναι κατά σάρκαν αδελφός του π. Μιχαήλ Πηγασίου, ιερατικού προϊσταμένου στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Έγκωμη Λευκωσίας, ενός εξαίρετου κληρικού με πολυσχιδή δράση και ενός πνευματικού που αναπαύει πλήθος ψυχών.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου