Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Εκδηλώσεις εις μνήμη Δρ Λένα Κάκκουρα

Τιμώντας για άλλη μια χρονιά τη μνήμη του ιατρού Λένα Κάκκουρα, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, στην Νέα Υόρκη από εγκληματίες αστυνομικούς, στις 26 Φεβρουαρίου 1993, το Ίδρυμα «Ιατρός Λένας Λοΐζου Κάκκουρας» οργανώνει σειρά εκδηλώσεων.
Οι εκδηλώσεις αρχίζουν με το Ετήσιο Μνημόσυνο του Λένα Κάκκουρα και των γονέων του, το οποίο θα τελεστεί το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 2014, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, ο οποίος βρίσκεται στο χώρο του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, στις 7 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη, σε συνεργασία με τη Χριστιανική Ένωση Κυπρίων Επιστημόνων (ΧΕΚΕ), με εισηγητή τον Δρα Παύλο Κυμίση και ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Το Σύνδρομο των εθισμών και ο σύγχρονος άνθρωπος». Η διάλεξη θα δοθεί, στην Ενοριακή Αίθουσα Κατηχητικών και Εκδηλώσεων Τιμίου Σταυρού Στροβόλου «Δρ Λένας Κάκκουρας», που βρίσκεται στον περίβολο του Ιερού Ναού.
Επίσης, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην Αίθουσα του Κατηχητικού Κέντρου «Ιατρός Λένας Λ. Κάκκουρας», της Ενορίας Αποστόλου Λουκά στις Κόκκινες Στροβόλου θα γίνει η καθιερωμένη Αιμοδοσία, η οποία καλύπτει ανάγκες του Κέντρου Θαλασσαιμίας.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το «Ίδρυμα Ιατρός Λένας Λοΐζου Κάκκουρας» σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΑΪΣΤΩΡ εξέδωσε το βιβλίο της Αίμιλης Μιχαήλ, «1 ώρα και 47 λεπτά» (Η ζωή του γιατρού με το πλατύ χαμόγελο), το οποίο αναφέρεται, με αφηγηματικό τρόπο, στην ζωή, την δράση και την τελευτή του γιατρού με τη χαρισματική προσωπικότητα, το ήθος, την αγνότητα και την απλότητα του χαρακτήρα.
«Ο γιατρός με το πλατύ χαμόγελο, ο μακαριστός Λένας Λοΐζου Κάκκουρας ήταν άνθρωπος ιδιαίτερα χαριτωμένος. Η κεκοσμημένη του προσωπικότητα έλαμπε, τόσο κατά τη σύντομη επί γης παρουσία του, αλλά και συνεχίζει να λάμπει και κατά την θριαμβεύουσα ουράνια πορεία του, μέσα από τα έργα και τη δράση του «Ιδρύματος» που φέρει το όνομα του», υπογραμμίζουν οι εκδότες του βιβλίου.
Το βιβλίο της Αίμιλης Μιχαήλ ξεχωρίζει για την πληρότητα της τεκμηρίωσης, τη σαφή και ξεκάθαρη αφήγησή του, τη σφαιρικότητα της παρουσίασης των τραγικών γεγονότων της δολοφονίας και την άρτια σύνθεση εξωτερικών αποτιμήσεων, με τις προσωπικές βιωματικές αφηγήσεις και τις λογοτεχνικές αποδόσεις των συμβάντων της ζωής και της πορείας θανάτου του πρωταγωνιστή του έργου, η οποία συμπληρώνεται από ένα 26σέλιδο με δημοσιεύματα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το βιβλίο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Εκδόσεις Μαΐστωρ στη διεύθυνση: Τ.Θ. 24927, 1305, Λευκωσία Κύπρος ή στο email: maistor@cy.net και στο τηλ. (00357) 99639965.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου