Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Στην Κύπρο ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας

Ολιγόωρη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε, στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2014, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Στις 24 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής της Εκκλησίας Κύπρου. Ο οικείος ποιμενάρχης Μητροπολίτης Ησαΐας ξενάγησε τον υψηλό προσκεκλημένο στο προσφάτως ανεγερθέν κτηριακό συγκρότημα της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο φιλανθρωπικό, μορφωτικό και κοινωνικό έργο, το οποίο πραγματοποιεί η Μητρόπολή του.
Η αδελφική κοινωνία συνεχίσθηκε κατά το ανεπίσημο δείπνο, το οποίο παρετέθη από τον κ. Ησαΐα με παρουσία επίσης των Μητροπολιτών Μόρφου Νεοφύτου, Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασιλείου και Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρου.

Την επομένη ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας είχε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομο Β΄ στη Λευκωσία. Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί των διορθοδόξων υποθέσεων, ο διάκονος Ανατόλιος Τσουριακώφ, στέλεχος του ΤΕΕΣ, και ο ιεροδιάκονος Νικόλαος Όνο.

Ο κ. Ιλαρίωνας μετέφερε στον Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου αδελφικό χαιρετισμό του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου. Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών καθώς και διάφορες πτυχές των διμερών σχέσεων μεταξύ των Εκκλησιών Ρωσίας και Κύπρου.
Αργότερα ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κυπριακή Δημοκρατία κ. Σ. Οσάντσι.
Πηγή: mospat.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου