Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Υποδοχή Τιμίου Σταυρού στο Παραλίμνι

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και ευλάβεια o Ιερός Κλήρος, οι τοπικοί άρχοντες και o ευσεβής λαός του Παραλιμνίου υποδέχτηκαν, σήμερα το απόγευμα (Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014), στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τον Τίμιο Σταυρό από την κοινότητα των Απολλώνων Ρόδου.
Τον πνευματικό αυτό θησαυρό της Ορθοδόξου πίστεώς μας συνόδευσε στην μικρή μας πατρίδα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και το υποδέχθηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.
Το ιερό κειμήλιο θα παραμείνει για ένα 24ωρο στο Παραλίμνι και στην συνέχεια θα μεταφερθεί στη Λεμεσό όπου θα φιλοξενηθεί μέχρι και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Λινόπετρας.
Ο Τίμιος Σταυρός είναι έργο του 10ου με 11ου αιώνος και πρόκειται για κειμήλιο της Μονής του Αρταμίτη της Ρόδου, το οποίο φυλάσσεται με ιδιαίτερη ευλάβεια σε ειδική κρύπτη στην ενορία των Απολλώνων.
Το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου που περιέχεται στον Σταυρό, το έδωσε στους κατοίκους του χωριού Απόλλωνας Ρόδου, η ίδια η Αγία Ελένη. Οι κάτοικοι επειδή υπέφεραν πάρα πολύ από διάφορες ασθένειες, ζήτησαν από την Αγία Ελένη όταν στάθμευσε στη Ρόδο καθ’ οδόν προς την Κωνσταντινούπολη, να της δώσουν ένα τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου να το έχουν για ευλογία.
Ο ιερό αυτό θησαύρισμα εξέρχεται, από την κρύπτη όπου φυλάσσεται, για προσκύνημα μόνο τρεις φορές το χρόνο, της Σταυροπροσκύνησης, της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού και των Θεοφανείων.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου