Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Εσπερινός εορτής Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Πρωταρά

Με θρησκευτική ευλάβεια και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εκατοντάδες πιστοί, αλλά και παραθεριστές από τη υπόλοιπη Κύπρο και το εξωτερικό, συμμετείχαν στον αποψινό Πανηγυρικό Εσπερινό και τις υπόλοιπες λατρευτικές και άλλες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου, στο εξωκλήσι της Παναγιώτισσας στον Πρωταρά.
Του Πανηγυρικού Εσπερινού και των Εγκωμίων, επί του Επιταφίου της Παναγίας μας, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τα πλήθη των προσκυνητών, αναφέρθηκε με λόγους θερμούς στο πρόσωπο της Υπερευλογημένης Δέσποινας του κόσμου, η οποία κατέχει κεντρική θέση στις καρδιές των Ορθοδόξων Χριστιανών και ιδιαιτέρως των Ελλήνων.
Παράλληλα, ο Πανιερώτατος, έκανε ειδική αναφορά στις διώξεις που υφίστανται οι Χριστιανοί στις γειτονικές μας χώρες, υπογραμμίζοντας ότι και στις ημέρες μας υπάρχουν μάρτυρες που χύνουν το αίμα τους για την αγάπη του Χριστού και ευχήθηκε η Παναγία Θεοτόκος να δώσει να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους τους ανθρώπους.
Πριν το τέλος της Εσπερινής Ακολουθίας, ο Κωνσταντίας Βασίλειος,  απένειμε το οφίκιο του Πρωθιερέως στους πρεσβυτέρους Αλέξιο Αυσίεβιτς και Δανιήλ Άγκελ, οι οποίοι εξυπηρετούν τη Ρωσική και Ρουμανική ενορία αντίστοιχα, στη Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας.
Εξόχως συγκινητική ήταν και η Λιτανεία της Εικόνος της Παναγίας, γύρω από το ιερό εξωκλήσι της Παναγιώτισσας, όπου ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, οι διάφοροι τοπικοί παράγοντες και το πλήθος των ευσεβών προσκυνητών, εξεδήλωσαν με κατάνυξη τα ιερά αισθήματα τους, προς την Κυρία Θεοτόκο.
Να σημειωθεί τέλος ότι κατά την διάρκεια του Εσπερινού διεξήχθη φιλανθρωπική αγορά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν προς ενίσχυση του Ιδρύματος Κοινωνικής Διακονίας της Μητροπόλεως Κωνσταντίας.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου