Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Λαμπρά πανήγυρις Μητροπολιτικού ναού Λάρνακος

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Λάρνακος.
Η Εορτή της Μεταμορφώσεως είναι άμεσα συνδεδεμένη με την Μητρόπολη Κιτίου και τους πέριξ της Μητροπόλεως κατοίκους της πόλεως του Ζήνωνος, οι οποίοι κατακλύζουν κυριολεκτικά την περικαλλέστατη εκκλησία, προκειμένου να τύχουν της ιδιαιτέρας ευλογίας να παρευρίσκονται την λαμπρή αυτή ημέρα στο ναό του εορτάζοντος Σωτήρος Χριστού και να γίνουν δέκτες της προσκλήσεως να ακολουθήσουν τον Κύριο στον ανηφορικό δρόμο προς το Θαβώριο όρος και να γίνουν μέτοχοι του ακτίστου φωτός και της χάριτος του Κυρίου
Των Ακολουθιών του Πανηγυρικού Εσπερινού, κατά την παραμονή, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, κατά την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Πυλιώτη και πλήθος ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεως και στην παρουσία βουλευτών της επαρχίας, του Δημάρχου και των αρχών της πόλεως.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του Νικολάου Βασιλείου, τον οποίο είχε προχειρίσει σε αναγνώστη την προηγούμενη ημέρα, κατά την διάρκεια της Εσπερινής Ακολουθίας, μαζί με τον κ. Δημήτριο Γιώκα.
Το πυκνό εκκλησίασμα φώναξε το ΑΞΙΟΣ στο νέο κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου, ο οποίος αναμένεται να συμβάλει και ο ίδιος στο πολυδιάστατο πνευματικό και κοινωνικό έργο της.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου