Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Λεμεσού

Εορτάστηκε και φέτος με κάθε λαπρότητα η εορτή της κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στη μητροπολιτική περιφέρεια Λεμεσού. «Εν τη κοιμήση τον κόσμο ου κατέλειπες Θεοτόκε», έψαλαν οι πιστοί και έστρεφαν το βλέμμα και την ελπίδα τους προς την Παναγία μας, την Μεσίτρια του κόσμου.
Την παραμονή της εορτής, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού στον ιερό ναό της Παναγίας  Ελεούσης στο χωριό Τριμίκληνη. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Παναγίας Πυργώτισσας στο χωριό Πύργος Λεμεσού.
Την Παρασκευή 15 Αυγούστου, ο Μητροπολίτης Λεμεσού λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης  στις Πλάτρες.
Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή και επεσήμανε ότι μέριμνα του ανθρώπου πρέπει να είναι ο λόγος του Χριστού, ο οποίος είναι ο ίδιος ο Θεός. Επίσης, έκανε αναφορά  και στο γεγονός της Κοιμήσεως της  Θεοτόκου Μαρίας, η οποία με την κοίμηση της δεν εγκατέλειψε τον κόσμο αλλά, ευρισκόμενη πλησίον του θρόνου του Υιού της μεσιτεύει για την σωτηρία των ανθρώπων.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον ιερό ναό Παναγίας Χρυσαϊφιλιώτισσας στην Αγία Φύλα.
Πηγή: Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου