Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Λατρευτικές εκδηλώσεις στην Κυπερούντα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πανηγυρική μεγαλοπρέπεια, το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της κοινότητας Κυπερούντας, εόρτασε, το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Αυγούστου 2014, την ανάμνηση των Εγκαινίων του περικαλέστατου Ιερού Ναού του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη, το οποία πραγματοποιήθηκαν τον περσινό Αύγουστο.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις άρχισαν το απόγευμα του Σαββάτου με την επίσημο υποδοχή της εφέστιου εικόνος του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου και την μεταφορά της εν πομπή προς τον ομώνυμο ναό της Κυπερούντας. Η εν λόγω εικόνα ετοιμάστηκε στο εργαστήριο Αντιφωνητής στην Λευκωσία και παρουσιάζει στο κέντρο τον Άγιο Αρσένιο, ενώ περιμετρικά αναπαρίστανται 12 σκηνές από τον βίο και τα θαύματά του.
Ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη αναμνήσει των Εγκαινίων, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Χωρεπισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου και η Λιτάνευση της Ιεράς Eικόνος.
Την Κυριακή 17 Αυγούστου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από τα εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς Ναού του Αγίου Αρσενίου Καππαδόκου, ο οποίος αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και κόσμημα όχι μόνο για την κοινότητα της Κυπερούντας, αλλά και για ολόκληρη τη Κύπρο, λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο επιχώριος Μητροπολίτης, Λεμεσού κ. Αθανάσιος. 
Μαΐστωρ - Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου