Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Μνημόσυνο για τους πεσόντες στο έπος της Τηλλυρίας

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Κάτω Πύργο, όπου τιμήθηκε η μνήμη όσων έπεσαν ηρωικώς στις μάχες της Τηλλυρίας το 1964 και ειδικότερα των τοπικών ηρώων Κώστα Αγαπίου, Σπύρου Δημοσθένους και Σάββα Νεοφύτου.

Στον Όρθρο, τη Θεία Λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, με τη συμμετοχή των Πανιερώτατων Μητροπολιτών Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου και Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, συμπαραστατούμενοι από τον ιερό κλήρο της περιοχής.

Στη λατρευτική σύναξη συμμετείχαν ο βουλευτής των Οικολόγων κ. Γιώργος Περδίκης, οι άρχοντες του τόπου, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, πολιτικών και πολιτειακών αρχών και πλήθος κόσμου.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο συνταξιούχος δάσκαλος κ. Αντρέας Νικολαΐδης, ο οποίος υπενθύμισε τις εφιαλτικές μέρες που βίωσαν, πριν από 50 χρόνια, οι κάτοικοι της περιοχής της Τηλλυρίας, όταν η τουρκική πολεμική αεροπορία έριχνε βροχή τις βόμβες ναπάλμ εναντίον τους και έπλεξε το εγκώμιο όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρώα γη.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Μητροπολίτη Κύκκου, τους επισήμους και τις οικογένειες των ηρώων.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου