Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Πάνδημη υποδοχή του Τιμίου Σταυρού από την Ιερά Μονή Σταυροβουνίου στην Λάρνακα


Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα και στην παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, η επίσημη υποδοχή του ιερού θησαυρού, του Τιμίου Σταυρού, της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, στην Λάρνακα.
Το μέγα αυτό κειμήλιο της κατά Κύπρον Εκκλησίας, στο κέντρο του οποίου υπάρχει τεμάχιο του αγιασμένου Συμβόλου του Πάθους του Κυρίου, υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων και έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο Τιμόθεος, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης μαζί με τις πολιτικές, αστυνομικές και στρατιωτικές  αρχές της πόλεως Λάρνακας.
Ακολούθως, εν πομπή, ο Τίμιος Σταυρός μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, όπου τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κάθοδος στην Λάρνακα της βαρύτιμου αυτής πνευματικής κληρονομιάς της Ιεράς Μονής του «Θεοκρεμμάστου Σταυρού» πραγματοποιείται μέσα στα πλαίσια των εορτασμών των 40 χρόνων αρχιερατικής διακονίας του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσοστόμου, αλλά και για να δοθεί η ευκαιρία στους πιστούς σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά ο τόπος μας, να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη του Ζωοποιού Σταυρού.
Ο Τίμιος Σταυρός θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου μέχρι την Τρίτη 2 Απριλίου 2013. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Τιμίου Σταυρού, ο ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7.00 π.μ. μέχρι τις 7.30 μ.μ. και θα τελούνται καθημερινά ακολουθίες.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου