Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Υποδοχή λειψάνων Αγίας Μαρίνης στο Τσέρι

Ο νεόδμητος Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής και ο πιστός λαός του Δήμου Τσερίου υποδέχτηκαν, χθες το απόγευμα, μέσα σε κλίμα κατανύξεως, το ιερό λείψανο (δεξιά χείρα) της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, το οποίο και φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναχράντου στη νήσο Άνδρο.
Εκ μέρους του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα, τη δεξιά χείρα της Αγίας, υπεδέχθη, στο προαύλιο του Ιερού Ναού, ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Γκαβρίκοβ, συμπαραστατούμενος από τους κληρικούς της ενορίας. Το λείψανο μετέφεραν στην Κύπρο από την Ιερά Μονή της Παναχράντου Άνδρου, οι Αρχιμανδρίτες Φιλάρετος και Αέτιος.
Εν συνεχεία, το Άγιο Λείψανο, συνοδεία των Τοπικών Αρχών, του κλήρου και του ευσεβούς λαού, με ωδές και θυμιάματα, μετεφέρθη εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου ακολούθησε Δοξολογία και ο Μέγας Εσπερινός και το λείψανο τέθηκε σε προσκύνηση στους πιστούς που περίμεναν υπομονετικά την σειρά τους για να προσκυνήσουν στην χάρη της Αγίας Μαρίνης και να λάβουν δύναμη και ευλογία από το ιερό λείψανό της.
Το λείψανο της Αγίας, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης - Τσερίου, προς προσκύνηση των πιστών, έως και την Κυριακή 10 Μαρτίου και καθημερινώς θα πραγματοποιούνται Όρθρος και Θεία Λειτουργία, Εσπερινός και Παράκληση.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου