Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η Εορτή του Ευαγγελισμού και η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας στην Λεμεσό

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας στον Καθεδρικό ναό Αγίας Νάπας Λεμεσού. Της Θείας Λειτουργίας και της πανηγυρικής Δοξολογίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης. Παρόντες ήσαν ο Δήμαρχος της πόλης κ. Ανδρέας Χρίστου, ο Αστυνομικός Διευθυντής και άλλοι επίσημοι. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του Λυκείου Πολεμιδιών κ Κυριάκος Μπαρρής.
Αμέσως μετά ο Πανιερώτατος και οι επίσημοι μετέβησαν στο μνημείο ηρώων, όπου έγινε η κατάθεση στεφάνων και ακολούθως δέχθηκαν τον χαιρετισμό της παρέλασης.
Την ίδια ημέρα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας Κάτω Πολεμιδιών. Στη συνέχεια χοροστάτησε σε Δοξολογία για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο βουλευτής Λεμεσού κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης. Ακολούθως ο Θεοφιλέστατος παρέστη στη παρέλαση.
Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου