Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Πολιτιστικά και Εκκλησιαστικά δρώμενα

Η χορωδία «Αγωνιστική Κύπρος» διοργανώνει συναυλία με θρησκευτικά και πατριωτικά τραγούδια και ημερίδα βυζαντινής μουσικής.
Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια σε ποίηση του μακαριστού γέροντα Γερμανού Σταυροβουνιώτη, πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Νικοδήμου Σκρέττα, Ρούλας Ιωαννίδου-Σταύρου και Νίκης Καραγιώργη και σε μουσική Χριστόδουλου Βασιλειάδη, πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Φώτιου Ιωακείμ, Γεράσιμου Παπαδόπουλου και Κωνσταντίνου Ξωμεριτάκη-Μαρίας Γερασίμου.
Στην ημερίδα βυζαντινής μουσικής εισηγητές θα είναι ο καθηγητής κ. Αντώνιος Αλυγιζάκης με θέμα: «Εισαγωγή στα θεωρητικά της βυζαντινής μουσικής» και ο ομότιμος καθηγητής κ. Χρήστος Βάντσος με θέμα: «Το Μυστήριο της Θείας Οικονομίας, όπως εκφράζεται μέσα από τους ύμνους της Εκκλησίας μας».
·         Τόπος εκδήλωσης: Ελληνικό Ωδείο Αρχαγγέλου, Αγίου Μελετίου 22, Αρχάγγελος (Πλησίον Λυκείου Αποστόλου Μάρκου, τηλ.: 22383626). Ώρα συναυλίας: 5.00μ.μ.-5.45μ.μ.. Ώρα ημερίδας: 5.45μ.μ.-6.30μ.μ.
·         Είσοδος ελεύθερη
Η φιλόπτωχος αδελφότητα του ιερού ναού Υπαπαντής Πεντακώμου θα πραγματοποιήσει δείπνο αγάπης με ομιλητή τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο.
Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 10 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. στο κέντρο Θάλασσα στο governorsbeach.
Τιμή 13 ευρώ το άτομο και για παιδιά 10 ευρώ.
Για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 99525958.
«Σωστή και λανθασμένη υγιεινή διατροφή» είναι ο τίτλος της διαλέξεως του Διατροφολόγου Δρ. Παναγιώτη Παναγιώτου, η οποία εντάσσεται στις ομιλίες των Συνάξεων της Σχολής Γονέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου με θέμα: «Αντιπροτάσεις στα οικογενειακά αδιέξοδα».
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα στην ∆ασούπολη τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, στις 7.00 το βράδυ και θα επαναληφθεί την Τρίτη 12 Μαρτίου, την ίδια ώρα, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στη Έγκωµη.
Η Ιερά Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τραπέζης Κύπρου παρουσιάζουν την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013, στις 7:30 το βράδυ, την έκδοση: «Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής Ιστορία - Μνημεία – Τέχνη».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Μελετών της Ιεράς Μονής Κύκκου, στον Αρχάγγελο.
Η επιτροπή φίλων της Ιεράς Μονής Παναγίας Αμασγούς θα πραγματοποιήσουν, τη Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 4:00 μ.μ. φιλανθρωπικό τσάι στο ξενοδοχείο Αρσινόη στην Λεμεσό.
Ομιλητές θα είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτη Επιφάνιος Ευθυβούλου, η δρ Εμμέλεια Βουνού και ο κ. Μάριος Πεύκαρος.
Θέμα των ομιλιών θα είναι «η Άσκηση, η νηστεία και η Υγιεινή Διατροφή. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου και όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν υπέρ της Ιεράς Μονή Παναγίας Αμασγούς.
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 99619676.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου