Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε την Ιερά Σύνοδο για το κυπριακό

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό και για την πορεία του εθνικού μας προβλήματος εν όψει της έναρξης νέου κύκλου διαπραγματεύσεων ενημέρωσε, σήμερα το πρωί, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας Κύπρου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Ο κ. Αναστασιάδης είχε εκφράσει, από τις αρχές Φεβρουαρίου, την πρόθεση του να ενημερώσει τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου για το κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος, αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυση του Κυπριακού.
«Ήταν και δική μου πρόθεση», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «να ενημερώσω τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις και τις προσπάθειες που καταβάλλουμε έτσι ώστε με την έναρξη ενός νέου διαλόγου να υπάρξουν οι προοπτικές εκείνες οι οποίες θα μας επιτρέψουν με αισιοδοξία να αντικρίσουμε το μέλλον από τη μια, αλλά την ίδια ώρα να δημιουργούνται και οι βάσιμες ελπίδες ότι η νέα προσπάθεια δεν θα είναι μια προσπάθεια επί ματαίω, απλώς για να ικανοποιηθούν κάποιοι ότι επανάρχισε ένας διάλογος».
Ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου ότι η ενημέρωσή των συνοδικών  θα είναι τακτική και ανελλιπής , τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο η πολιτική ηγεσία, αλλά και η εκκλησιαστική ηγεσία που πρέπει να τυγχάνει ενημέρωσης για το εθνικό μας θέμα.
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «είχα την ευκαιρία να ενημερώσω όχι μόνο δια ζώσης, αλλά και με έγγραφα, τα οποία επιδόθηκαν προς τον κάθε ένα ξεχωριστά των μελών της Ιεράς Συνόδου. Υπήρξε ένας εποικοδομητικότατος διάλογος στη συνέχεια, απαντήθηκαν ερωτήσεις και απορίες που είχαν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Θεωρώ ότι ήταν μια πάρα - πάρα πολύ χρήσιμη και σε ένα άριστο κλίμα συνάντηση».
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην συνεδρία της Ιεράς Συνόδου επεσήμανε πως «γνωρίζουμε ότι ανησυχείτε, όλοι ανησυχούμε και ανησυχεί και ο λαός μας. Θέλουμε να σας συμπαρασταθούμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, διότι θέλουμε αυτή τη φορά να πετύχουμε μια λύση σωστή για το καλώς νοούμενο συμφέρον του κυπριακού λαού, Ελλήνων και Τούρκων. Αυτό είναι ο όραμα μας, αυτή είναι η θέση μας, διότι θέλουμε επιτέλους ο τόπος να ειρηνεύσει, να ζήσει ο λαός μας χαρούμενος και ευτυχισμένος, όπως έζησε και μαζί με τους Τουρκοκύπριους επί αιώνες».
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου