Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Εορτή Ευαγγελισμού και Εθνικής Επετείου στο Παραλίμνι

Πανηγυρικά και θριαμβευτικά ήχησαν οι καμπάνες των Ιερών Ναών της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου για να μεταφέρουν παντού το μήνυμα της διπλής εορτής, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αλλά και της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.
Επίκεντρο των εορτασμών, της θρησκευτικής και εθνικής εορτής, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, όπου τελέστηκε, την παραμονή, Αρχιερατικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος και προεξάρχοντος, αντιστοίχως, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.
Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος, προέστη της επισήμου Δοξολογίας επί τη Εθνική Επετείω, στην οποία παρέστησαν ο έντιμος Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιαννάκης Κασουλίδης, εκπροσωπών την Κυβέρνηση, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Τάκης Πελεκάνος, οι Βουλευτές Αμμοχώστου, ο πρώην Δήμαρχος Παραλιμνίου, ο Στρατιωτικός Διοικητής της 7ης Τ.Ξ.Π, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος και μέλη της Σχολικής Εφορείας, ο Θρονικός Επίτροπος και άλλοι επίσημοι.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Παραλιμνίου κ. Μελανή Χατζηχαραλάμπους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου στο Παραλίμνι ήταν αφιερωμένες στον αείμνηστο Υπουργό Άμυνας Τάσο Μητσόπουλο.
Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Δοξολογίας, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας, ανέπεμψε επιμνημόσυνη δέηση, ενώπιον του Μνημείου Πεσόντων, υπέρ «μακαρίας μνήμης και αναπαύσεως πάντων των εν τοις ιεροίς ημών αγώσιν υπερ πίστως και πατρίδος αγωνισαμένων και πεσόντων».
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των στεφάνων, ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση ενώπιον των επισήμων στην Λεωφόρο 1ης Απριλίου με την συμμετοχή μαθητών, στρατιωτικών μονάδων, κατηχητικών σχολείων, προσκοπικών συστημάτων, αθλητικών συλλόγων και φορέων της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τον Μητροπολίτη, τους υπόλοιπους επισήμους και τον κόσμο, που κατέκλυσε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου