Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Τεμάχιο Τιμίου Ξύλου στο Παραλίμνι

Με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου μεταφέρονται στο Παραλίμνι τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Εράτυρας Κοζάνης.
Η επίσημη υποδοχή των ιερών αυτών θησαυρισμάτων θα γίνει την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, στις 5:30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου και θα παραμείνουν για προσκύνηση, ευλογία και αγιασμό των κατοίκων της επαρχίας Αμμοχώστου, μέχρι και την Τετάρτη 26 Μαρτίου.
Τα μοναδικά αυτά κειμήλια θα συνοδεύουν στην Κύπρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου Εράτυρας Κοζάνης Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Μητρούδης.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του Τιμίου Ξύλου και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης ο ναός θα παραμένει ανοιχτός από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και θα τελούνται καθημερινά διάφορες ακολουθίες και εκκλησιαστικές συνάξεις.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου