Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Χειροθεσία του νέου Καθηγούμενου της Μονής Γρηγορίου σε Αρχιμανδρίτη

Το οφίκιο του αρχιμανδρίτη απένειμε την Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ μετά από πρόσκληση της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους στον προσφάτως εκλεγέντα νέο Καθηγούμενο της Μονής, ιερομόναχο Χριστοφόρο.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε κατά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού και ενόψει την ενθρονίσεώς του, η οποία έχει ορισθεί για το Σάββατο 15 Μαρτίου.
Ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος, κατά κόσμον Σταύρος Μιχαήλ του Πηγασίου και της Έλλης, μετέπειτα Ελισάβετ μοναχής, γεννήθηκε το 1957 στον Καραβά της Κερύνειας, είναι κατά σάρκαν αδελφός του π. Μιχαήλ Πηγασίου, ιερατικού προϊσταμένου στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Έγκωμη Λευκωσίας και είναι πτυχιούχος του Χημικού Τμήματος του Α.Π.Θ.
Εγκαταβιώνει στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου από το 1981. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 29 Οκτωβρίου 1991, πρεσβύτερος στις 14 Ιουνίου 1993 και διαδέχεται τον πνευματικό του πατέρα και για 40 και πλέον χρόνια καθηγούμενο της Μονής Γρηγορίου π. Γεώργιο Καψάνη, μία από τις επιφανέστερες φυσιογνωμίες του σύγχρονου Αθωνικού Μοναχισμού με πολυεπίπεδη προσφορά και ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του καθηγουμένου στις 12 Φεβρουαρίου 2014.
Λουκάς Α. Παναγιώτου – Ι. Μ. Εδέσσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου