Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Χειροτονία νέου διακόνου στην Μητρόπολη Κωνσταντίας

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας ιερούργησε, σήμερα το πρωί, (Σάββατο 15 Μαρτίου 2014) ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, όπου μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ιδιαίτερης λαμπρότητας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του θεολόγου Ηλία Κακουσιά.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί για να προσευχηθεί για το νέο διάκονο, ο οποίος στον χειροτονητήριο λόγο του, εμφανώς συγκινημένος και με αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τον Θεό για το τελούμενο Μυστήριο της εισόδου του στην Ιερατική Οικογένεια, ευχαρίστησε θερμά τους γονείς του και όλους όσους τον στήριξαν, τον χειραγώγησαν πνευματικά και εκείνους που τον ευεργέτησαν στην πορεία της ζωής του.

Στην προσλαλιά του, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας, απευθυνόμενος με πατρικούς λόγους προς το νεοχειροτονηθέντα, του υπέμνησε ότι εισέρχεται στις τάξεις του ιερού Κλήρου σε μια εποχή εξόχως δύσκολη και του επεσήμανε την ευθύνη και το προνόμιο που αναλαμβάνει έναντι Θεού και ανθρώπων. Τον προέτρεψε, τέλος, να σταθεί αντάξιος της υψηλής αποστολής και διακονίας, που του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία και να αντιμετωπίσει με πίστη, υπομονή, προσευχή και ταπείνωση τις δυσκολίες και τα προβλήματα, που τυχόν θα παρουσιαστούν στην ιερατική του πορεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χειροτονία του νέου Διακόνου πραγματοποιήθηκε εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, στην παρουσία και με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού κληρικών. Ο ναός της Παναγίας Αγίας Νάπας ήταν κατάμεστος κυρίως από συγγενείς, φίλους και πνευματικούς αδελφούς του χειροτονουμένου, οι οποίοι τον επευφήμησαν ζωηρά. 
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου