Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Το Παραλίμνι τίμησε τον πολιούχο Άγιο του

Τον καλό της πίστεως στρατιώτη, τον άγιο μεγαλομάρτυρα και τροπαιοφόρο Γεώργιο τίμησε με την δέουσα θρησκευτική ευλάβεια και λαμπρότητα ο ευσεβής λαός του Παραλιμνίου.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου, όπου το απόγευμα της παραμονής της εορτής ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, στην παρουσία του Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, Βουλευτών της επαρχίας Αμμοχώστου, του Δημάρχου και δημοτικών συμβούλων της πόλεως, τοπικών παραγόντων, των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος είναι ο Προστάτης και Πολιούχος του Παραλιμνίου. 

Μετά το πέρας της Εσπερινής Ακολουθίας, όπως άλλωστε επιτάσσει το έθος της περιοχής, έγινε η περιφορά της Ιερής Εικόνος και αποτμήματος των λειψάνων του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου, προς ευλογία της πόλεως και των κατοίκων αυτής.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε, στον κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και συμπροσευχομένου του επιχωρίου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Τύρου και Σιδώνος (Λίβανος), Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος, Ιερείς και Διάκονοι της Μητροπόλεως και ο Διάκονος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Νεόφυτος.
Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι ολοκληρώθηκαν το βράδυ με καλλιτεχνική εκδήλωση, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, η οποία είχε τον τίτλο: «Το Παναΰριν του Αη Γιωρκού» και ήταν αφιερωμένη στην Παραλιμνίτισσα «Μαστόρισσα» Κυριακού Πελαγία. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν η Χορωδία του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών, η Βυζαντινή Χορωδία του Μητροπολιτικού ναού, ομάδα χορευτών και το μουσικό σχήμα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ με την Βασιλική Χατζηαδάμου και την Δήμητρα Χατζημιχαήλ.

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου