Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Κατάθεση Θεμέλιου Λίθου Πνευματικού Κέντρου στο Παραλίμνι

Πανηγυρικά και με κάθε εκκλησιαστική επισημότητα κατετέθη, σήμερα το πρωί Κυριακή, 6η Απριλίου 2014, ο θεμέλιος λίθος του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Δημήτριος», της ομωνύμου ενορίας του Παραλιμνίου.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ενορία του Αγίου Δημητρίου και αποτελούσε για χρόνια τον διακαή πόθο του ιερατείου, της εκκλησιαστικής επιτροπής, αλλά και ολοκλήρου του ποιμνίου της ενορίας. Εντός του Κέντρου αυτού θα κατηχούνται και θα ψυχαγωγούνται οι νέοι της ενορίας, αλλά και θα θεραπεύονται οι ανάγκες των πιστών της περιοχής καθώς και της οικείας Μητροπόλεως.
Το πρωί και προ της καταθέσεως του θεμελίου λίθου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, συμπαραστατούμενος από τους κληρικούς της ενορίας.
Παρευρέθησαν, ο Έντιμος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος εκπροσωπούσε την Κυβέρνηση, βουλευτές της επαρχίας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Τσιόλας, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πιρίλλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας της περιοχής, τοπικοί παράγοντες, καθώς και πλήθος χριστιανών.
Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος, τέλεσε τον αγιασμό επί τη θεμελιώσει και στη συνέχεια μαζί με τον κ. Στυλιανίδη τοποθέτησαν τον θεμέλιο λίθο στο χώρο όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες για την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Κωνσταντίας Βασίλειος, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση και συγκίνηση του για την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας του Αγίου Δημητρίου, ένα έργο και όραμα ζωής και διακαής πόθος του αειμνήστου πατρός Ευέλθοντος Χαραλάμπους, ο οποίος, όπως τόνισε, «από τα ουράνια ύψη βλέπει και χαίρεται για την υλοποίηση αυτού του έργου».
Παράλληλα, ο Πανιερώτατος, κατέθεσε τους αρχικούς δισταγμούς του «όσον αφορά την έναρξη των εργασιών, που οφειλόταν στην οικονομική κρίση που διέρχεται ο τόπος μας. Και θα το πω εξομολογούμενος ότι η σκέψη μου ήταν πως θα μας κρίνει ο κόσμος βλέποντας ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ανάγκη και εμείς κτίζουμε κτήρια. Όμως τελικά επεκράτησε η άποψη ότι όχι μόνο είναι αναγκαίο, αλλά θα βοηθήσει και συνανθρώπους μας να έχουνε κάποια εργασία, αλλά γενικότερα θα βοηθήσει στο πνευματικό έργο της ενορίας και θα είναι ένα κόσμημα για την πόλη του Παραλιμνίου».
Εξέφρασε, τέλος, τις ευχαριστίες του προς τον π. Ανδρέα, που επαξίως ανέλαβε και έφερε εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο, μαζί με τον αρχιτέκτονα του έργου και τους συνεργάτες του, καθώς και σε όσους προσέφεραν ή συνέβαλαν ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του Πνευματικού Κέντρου και ευχήθηκε σύντομα να γίνουν και τα εγκαίνια του.
Η σεμνή αυτή εόρτιος εκδήλωση κατεκλείσθη με τις επίκαιρες προσλαλιές του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Οικονόμου π. Ανδρέα Χριστοδούλου και του Δημάρχου Παραλιμνίου κ. Θεοδώρου Πιρίλλη.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου