Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Η πρώτη Ανάσταση στην Μητρόπολη Κωνσταντίας

Με την προσήκουσα λαμπρότητα τελέστηκε, σήμερα το πρωί, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, εν πληθούση Εκκλησία και προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.
Στην ατμόσφαιρα κυριάρχησε το πρώτο λαμπριάτικο φως, η πρώτη Ανάσταση, με το μήνυμα της ελπίδας να είναι διάχυτο παντού. Ο Πανιερώτατος και οι ιερείς περιφερόμενοι ανάμεσα στο πλήθος και ντυμένοι με τις λευκές στολές τους σκορπίζουν παντού φύλλα δάφνης, σύμβολα της νίκης του Κυρίου ενάντια στο θάνατο.
«Ανάστα ο Θεός, κρίνων την γη», η πτώση των μαύρων υφασμάτων που σκέπαζαν τις ιερές εικόνες και το εκκλησίασμα να δημιουργεί ήχους και κρότους, χτυπώντας δυνατά τα καθίσματα, τους «σκάμνους» τους, ως έκφραση της χαράς τους για το προάγγελμα της Αναστάσεως του Χριστού.
Η πρόγευση του πανευφρόσυνου Πάσχα, μετά την ανάγνωση των Προφητειών και τον Ύμνο των Τριών Παίδων, συνεχίστηκε με την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου και κορυφώθηκε με το Κοινόν Ποτήριον, την Θεία Κοινωνία και την ευχή για Καλή Ανάσταση.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου